© Bianco - Equal Pay is not Enough

- Dyrere å være kvinne enn å være mann

Bianco hiver seg inn i kvinnekampen med ny kampanje som stiller spørsmålstegn ved likelønn. Se filmen her!

Etter ett og et halvt århundre med kvinnekamp tjener kvinner fremdeles ikke engang i nærheten det samme som menn. Selv om de aller fleste er enige i at det er galt, mener skokjeden Bianco at det er som om luften har gått ut av debatten.

Derfor antyder deres nye kampanjefilm at målet rett og slett kan ha vært satt for lavt. Hvorfor kjempe for lik lønn, når man kan kjempe for å få mer i lønn enn menn?

Budskapet til Bianco er nemlig at det koster mer å være kvinne enn å være mann. Det er dyrere å bli klippet som en kvinne. Kvinneundertøy koster betraktelig mer enn menns.

«Kvinner må ha et nytt antrekk til hver anledning, mens menn kan klare seg med to dresser og ett par sko til pent bruk.»

Filmen er en appell

— Vi forteller selvfølgelig historien fra vår del av verden, som er fashion. Filmen leker med ekstremt stereotype mannlige og kvinnelige karakterer og det hele er gjort med et tydelig glimt i øyet, men det ligger også et alvor bak, sier Anne Rahbek Petersen, PR Manager i Bianco.

— Filmen er faktisk en appell. Og hvis vi kan bli enige om det absurde i at vi ennå ikke har likelønn, tror vi filmen har gjort jobben sin.

© Bianco - Equal Pay is not Enough

Ikke halvparten så provoserende som virkeligheten

Kampanjeleder i Bianco, Tatiana Christensen håper at folk vil se filmen, og forholde seg både til den og til den virkeligheten den reflekterer. Og forhåpentligvis smile litt av at hele debatten blir satt såpass på spissen.

— Hvis noen provoseres av filmen, kan vi bare si at vi ikke finner den halvparten så provoserende som virkeligheten, der likelønn fortsatt ikke er en realitet.

Kampanjen Equal Pay Is Not Enough går live i dag og bruker hashtaggen #WomenNeedMore.

© Bianco - Equal Pay is not Enough