© Marthe Buer / Epson

Epson Award 2019

Under årets FUSHION festival 28.-30. august vil to designere få muligheten til å vinne produksjon av tekstiltrykk til deres to neste kolleksjoner.

Collective Oslo Fashion Art Festival og Oslo Runway har i år utviklet et nytt konsept som heter FUSHION. Utover å være en platform for norsk mote, vil FUSHION også bestå av utstillinger, events, foredrag og konserter som vil foregå på ulike steder i Oslo sentrum 28.-30. august.

Et av eventene er Epson Award, som arrangeres for andre gang. Gjennom prisutdelingen ønsker den digitale tekstileksperten Epson i samarbeid med FUSHION å fremme norske designspirer og sette dem på det internasjonale motekartet. Dette skjer gjennom en konkurranse der to designere vil få muligheten til å vinne tekstiler og digitalt tekstiltrykk.

Epsons printere har en helt unik tekstiltrykkteknologi

© Epson

I år vil en internasjonal jury kåre to vinnere - en fra Norge, og en fra et annet europeisk land. Begge designere vil få muligheten til å vinne produksjon av tekstiltrykk til deres to neste kolleksjoner, FW20 og SS21, som også vil bli vist under de to kommende FUSHION festivalene.

Kit Wan - en av fjorårets vinnere - er kjent for sin eklektiske design.

I 2018 var det de lovende designerne Kit Wan og Edda Gimnes som fikk muligheten til å vise en smakebit av sine høst- og vinterkolleksjoner under mote- og kunstfestivalen.

Kit Wan mener støtten fra Epson og utstillingsarenaen Collective Oslo Fashion Art Festival er ekstremt viktig for aktører som han selv.

– Collected Oslo Fashion Art-festivalen er en fantastisk plattform for både internasjonale, etablerte og nyetablerte kunstnere fra ulike fagområder. Viktigst av alt setter det mote i en kunstkontekst, som er viktig for oss designere som skal presentere vår visjon. Å kunne tilby denne opplevelsen av våre univers på denne måten er unik.

Moteinteresserte som vil få med seg kåringen kan se denne under FUSHION onsdag 28. august.Fristen for å sende søknad til Epson Award er 7. august 2019, og du kan lese mer om FUSHION og Epson Award her.