Louisa Goltz, Sunniva Hartgen, Tine Andrea Lauvli
© Phil Blandow

Favorittplagget som kan brukes året rundt

Enkelte moteskatter klarer vi ikke å gi slipp på selv om det blir kaldere. Vi spurte 3 jenter med stil om hvordan de bruker favorittplagget til ulike årstider.

Louisa Goltz

«Du har lov til å være en ny person hver eneste dag, det er mitt mantra.»

© Phil Blandow

Louisa Goltz

Louisa Goltz (31) bor og jobber i Berlin som teamleder for de globale motekampanjene i Zalando. Hun elsker kunst, mote og litteratur, derfor driver hun Instagram-kontoen @unoduetrecultura, der hun tipser om kulturelle begivenheter. Under @louisagoltz finner du hennes private konto.

Minikjolen

Louisa nekter å gå inn i høsten uten minikjolen sin med hestetrykk. Med morsomme detaljer, ullsokker og et par vintagekupp er hun klar for en ny sesong sammen med investeringen fra sommeren.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Tidligere var jeg en person som gikk mye i svart, men så skjønte jeg hvor mye farger kan gjøre med humøret. Jeg elsker klær og tilbehør som har en historie, og som kan utarte seg til en samtale. Klær gjør så mye med dagsformen min, og jo mer det vokser på meg, dess mer gjør jeg for å forstå min egen stil. Mote er en eksepsjonell måte å uttrykke seg selv på. Jeg kan anbefale boken Women in Clothes, som forklarer mer om psykologien bak det å kle seg.

Louisa Goltz
© Phil Blandow

Hva er favorittplagget du tar med deg fra sommer til høst?

Jeg kjøpte en Ganni-kjole tidligere i år, et plagg jeg har brukt utrolig mye. Jeg elsker snittet, da det er så enkelt og minimalistisk på samme tid. Lengden er også perfekt, siden jeg liker å vise beina mine – og hestene er en morsom detalj.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte
på fest etter jobb?

Jeg bor i Berlin og jobber med mote – noe som betyr at det er ingen unnskyldninger. Når kvelden nærmer seg, styler jeg gjerne kjolen med et par midiheels fra 90-tallet, sokker og en jakke om temperaturen tillater det. En baguette fra Fendi over skulderen er heller ikke feil.

Hva er favorittrenden denne høsten?

Jeg følger sjelden trender slavisk, om ikke trenden treffer meg momentant. Akkurat nå er jeg en tilhenger av 90-tallstrenden, som har regjert en stund. Jeg blir aldri lei av den gode gamle Levi´s-buksa – og kombinert med en midiheel er dette det perfekte trendantrekket for meg i høst. Jeg liker merker som Ganni, Saks Potts, Prada og Rotate, og kjøper fra dem når lommeboken tillater det.

Hva er dine beste tips for å skape den perfekte garderoben?

Det handler på mange måter om å forstå ens egen kropp. Hva kler man, og hva kler man ikke. Her gjelder det å prøve og feile. Invester i sko, vesker og jakker – det er produkter som synes ekstra godt. Ikke vært redd for å mikse stilarter, gammelt og nytt. Du har lov til å være en ny person hver eneste dag, det er mitt mantra.

Tine Andrea Lauvli

«Med tiden har jeg fått en forkjærlighet for nøytrale farger. Det har resultert i en mer tidløs garderobe.»

© Phil Blandow

Tine Andrea Lauvli

Tine Andrea Lauvli (29) er bosatt i Oslo, og jobber som influenser på fulltid. I løpet av relativt kort tid er hun blitt en internasjonal stilstjerne moteverdenen ikke får nok av. Hun er kjent for sin spennende stilmiks, og har alltid det lille ekstra – som gjør at antrekket hennes fanges opp av alle mulige motemagasiner.

Under @tineandreaa kan du følge hverdagen hennes på Instagram sammen med 145 000 ihuga fans.

Dressjakken

Stilstjernen Tine Andrea er en tilhenger av tidløse plagg som varer evig. Derfor sverger hun til den ikoniske blazeren gjennom hele året.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Jeg har virkelig vært på en reise de siste fem årene når det gjelder min personlige stil. Jeg kler meg etter dagsformen, og har aldri vært redd for å prøve nye ting. Inspirasjonen henter jeg via sosiale medier og på reiser, noe som helt klart har formet stilen min. Den er nok stadig i forandring, men jeg tror på det å føle seg vel, og med tiden har jeg fått en forkjærlighet for nøytrale farger. Det har resultert i en mer tidløs garderobe.

Hva er favorittplagget du tar med deg fra sommer til høst?

– Blazeren er fin å ha da den kan brukes gjennom hele året. Det er et klassisk plagg som fungerer til alle anledninger, uavhengig av årstid. I årenes løp har jeg gått til innkjøp av mange ulike modeller, slik at jeg har en å bruke til enhver tid.

Hvordan styler du dressjakken på sommeren – og over til høst?

– Når været er varmt, styler jeg den med en shorts eller et skjørt, en enkel overdel og et par sandaler. Akkurat passe sporty, men fortsatt fint til både dag og kveld. Nå som høsten nærmer seg, bruker jeg et par vide bukser – eller en skinnbukse – en deilig kasjmirgenser og en ekstra genser over skuldrene for en kul lag-på-lag-effekt.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte
på fest etter jobb?

Her er det bare å leke seg! En effektiv løsning er å bytte sko fra flate til et par høye hæler for en ny look som passer til festen.

Hva er favorittrenden denne høsten?

– Store skuldre er fortsatt en trend vi ser på catwalken, blant annet hos Saint Laurent, Gucci, Balenciaga og Marc Jacobs. Jeg har alltid vært en tilhenger av den maskuline looken, som både er avslappet og edgy på samme tid. Skulderputer gjør antrekket mer interessant, samtidig som man leker seg litt mer med kjønnsnormene.

– Jeg har et bilde av mamma som ung lagret i bakhodet, der hun var kledd i en kåpe med store skuldre. Så for meg fører denne trenden med seg både nostalgi og historie.

Hva er dine beste tips for å skape den perfekte garderoben?

– Bruk pengene dine på tidløse og klassiske ting som kan vare lenge. Jeg en stor tilhenger av å kjøpe brukt. Er du på utkikk
etter en quick fix, sjekk heller ut bruktbutikkene til fordel for å kjøpe nytt. Her kan man spare penger. Blazeren jeg har valgt å kle meg i fra sommer til høst er et bruktkupp, og en av mine garderobefavoritter.

Sunniva Hartgen

«Slutt aldri å lete etter perfekte vintage-plagg som gir det lille ekstra.»

© Phil Blandow

Sunniva Hartgen

Sunniva Hartgen jobber som stylist i Pudder Agency i Oslo, i tillegg blogger hun på Costume under CouCouBird.com – hvor hun deler små glimt fra en travel hverdag. Hun har en maskulin stil som hun styler opp og ned, og som inspirerer enhver fashionista. Følg henne gjerne under @sunnivahartgen for å få et innblikk i alt hun gjør.

Skjørtet

Stylisten Sunniva vil ikke beskrive stilen sin som feminin, men hun velger
likevel skjørtet som garderobefavoritten. Lag-på-lag redder den kommende høsten.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Jeg har aldri hatt en spesifikk stil, og har alltid likt å utforske med nye plagg og gode kjøp fra ulike vintage-butikker. Jeg merker at jeg blir tryggere og tryggere med alderen, noe som resulterer i at jeg blir mer sikker på hva som kler kroppen min. Jeg tror nok at jeg rett og slett har blitt flinkere til å style meg selv. Jeg har dog hatt en lengre periode der jeg omtrent kun har gått kledd i svart. Det er en safe zone.

Hva er favorittplagget du tar med deg fra sommer til høst?

– Jeg tar med meg skjørtet, og gjerne det som går litt lengre ned på beina. Blyantskjørtet er pent alene, og ekstra pent med layers. Jeg liker å leke med teksturer og materialer, noe som er fint selv om det også er hverdagslig. Plagget er enkelt å style opp og ned.

Hvordan styler du skjørtet på sommeren – og over til høst?

– Når jeg tar på meg et skjørt, er det ikke for å være komfortabel, men feminin – derfor liker jeg å style det med løse skjorter i naturmaterialer, eller bare en T-skjorte om sommeren. Når høsten kommer, eller vinteren for den del, liker jeg å bygge lag på lag toppet med en oversized blazer for å jevne ut det feminine.

Hvordan kler du deg i plagget om du skal direkte
på fest etter jobb?

Hverdag og fest er ikke så forskjellig for meg antrekksmessig. Jeg bytter ut sneakers med hæler, og drar på litt med øyensminke. I tillegg er det ikke feil å lande på et skjørte som er litt kortere enn det jeg bruker til hverdags.

Hva er favorittrenden denne høsten?

– Til min personlige stil, og her må jeg legge kortene på bordet, så skal jeg ærlig innrømme at jeg digger de lange sykkelshortsene stylet med en oversized blazer. Det er en trend som har vokst på meg, selv om den er i overkant mye brukt, og jeg liker at den styles elegant og noe edgy.

– Jobbmessig som stylist liker jeg at utvalget er litt over the top, som for eksempel mønstermiks, puffermer, store sløyfer og fargerike dresser. Dette er plagg som kan jobbes med, og som tilfører noe til bildet eller personen som styles.

Hva er dine beste tips for å skape den
perfekte garderoben?

– Slutt aldri å lete etter perfekte vintage-plagg som gir det lille ekstra. I tillegg er det viktig å ta vare på klærne man allerede har. Hvis man ikke ønsker dem lenger: selg eller gi bort. Det viktigste jeg har lært med årene er vel å kjøpe klær i gode kvaliteter.