Jeans: Slik finner du den perfekte fasongen
© Anna Stokland

Jeans: Slik finner du den perfekte fasongen

Ikke vær redd for å kombinere flere elementer av denim i samme antrekk - dette er denimtrenden som regjerer nå!

De siste sesongene har både den åletrange og løse boyfriend-jeansen i alle forskjellige vask regjert i motebildet, men hvilken fasong bør man gå for nå? Vi har snakket med Mona Jensen som står bak det norske merket, Tom Wood om hvordan du skal bruke det hardbarkede materialet!

Jeans: Slik finner du den perfekte fasongen
© Anna Stokland

Hvilken fasong bør man gå for denne sesongen?

– Denim overalls stemmer godt med trendene til våren, der buksedressen og denim i lag på lag generelt står sterkt. Det er også mye «double denim» eller «Canadian tuxedos» ute og går, altså denimsett - som en ekte cowboy ville gjort det. I tillegg er denim i alle mulige blåfarger tydelig, gjerne vasker inspirert av 80-tallet, sier Mona.

Hvilken fasong går aldri av moten?

– Den rette fasongen, straight fit som har vært en sterk kandidat siden starten av denim-historien, inspirert av de første modellene som ble brukt som arbeidstøy.

Hvordan finner man den perfekte jeansen?

– Finn en modell som passer kroppsfasongen din. Har du smal midje, bør du få frem den ved å velge en modell som er mer "carrot"-formet. Er du smal passer jo det meste, men en modell med sleng er fint for å bygge litt mer fasong. Den stramme varianten er veldig fin til de som er rettere i fasongen. Generelt bør man se etter bukser som har god lommeplassering, som «løfter» istedenfor å gjøre baken lang eller bred. Noen ganger kan det lønne seg å velge en bukse som sitter skikkelig, da denim har en tendens til å gå ut litt i størrelsen. Det gjelder spesielt bukser med litt stretch, avslutter Mona.