H&M inviterer til Den store #klesinnsamlingsdagen!

Bli med på dugnad for økt gjenbruk og gjenvinning på Jernbanetorget, fredag 18.september - En gyllen anledning til å få ryddet opp i skuffer og skap, og samtidig gjøre en innsats for miljøet!

Hver gang vi detoxer garderoben finner vi haugevis av klær vi ikke bruker. Velkjent fenomen? Førstkommende fredag står Norges største klesinnsamlingsboks plassert på Jernbanetorget i Oslo, klar for å bli fylt med brukte tekstiler av alle slag. Den store innsamlingsdagen er et samarbeid mellom Fretex, Røde Kors, H&M, Oslo Kommune ved Renovasjonsetaten, Norsk Gjenvinning, Virke, Østfoldforskning, Kompass & Co og Miljøagentene.

I tillegg kan du alltid levere inn brukte tekstiler i H&M-butikkene. Da blir du belønnet med en kupong på ti prosent på valgfritt plagg, for hver pose du leverer inn.

– Klær og tekstiler har en verdi, lenge etter at du selv ikke trenger det. Alt fra second hand til nye klær av resirkulerte fibre. Målet er null tekstiler i restavfallet. Vi oppfordrer folk til å rydde skapet til helgen, men egentlig bør hver dag bli en klesinnsamlingsdag. Like naturlig som å pante flasker, sier Benedicte B. Eie, bærekraftansvarlig i H&M Norge.

I tillegg til den store gjenvinningsboksen kommer det også til å bli innsamling av boblejakker til alle flyktningene som kommer hit, i samarbeid med den frivillige organisasjonen Refugees Welcome to Oslo.

Les mer om klesinnsamlingen og meld deg på arrangementet på Facebook HER.

Visste du at nesten alle klær og stoffer kan brukes igjen, sys om eller resirkuleres? I Norge har vi en god kultur for å donere plagg til gjenbruk. Dette er viktige gaver, både for dem som mottar og for miljøet. Fortsatt havner mange kilo med tekstiler i restavfallet hvert år og da går vi glipp av store ressurser og miljøbesparelser.

Vi ses!