DIY: Lag din egen hårbøyle hår frisyre
© Anna Stokland / @siglor

DIY: Lag din egen hårbøyle på 15 minutter

Finn frem kreativiteten og lag din egen hårbøyle. Hårbøylen er perfekt til enhver frisyre og kan enkelt pynte opp hverdagsantrekket. Det enkleste er ofte det beste, og det rimeligste!

Hårbånd, klyper, bøyler og annet pynt til håret har hatt et stort comeback. Det er utallige hårbøyle i alle kjedebutikkene, men hvorfor ikke lage din egen?

Skal man investere i en hårbøyle av kvalitet, kan dette koste deg dyrt. Jennifer Behr er en kjent merkevare for nydelig hårpynt, ofte brukt i bryllup, men det koster deretter... For en hårbøyle ligger prisen fra 2000 kroner og oppover.

Vi har derfor samlet sammen enkle oppskrifter, slik at du kan lage din egen hårbøyle på ca 15 minutter.

Handleliste:

 1. Superlim fra Panduro

 2. Pynt, som smykker og øredobber fra kjedebutikker som H&M og Zara. Det aller beste er å finne tilbehør på salg, slik at du sparer penger. Smykkene som kan se 'too much' ut, blir gjerne superfine på bøylen.

 3. En hårbøyle

 4. En tang eller liten saks

DIY: Lag din egen hårbøyle hår frisyre
© @siglor

Fremgangsmåte:

 1. Bestem deg først for hvordan du vil at bøylen skal se ut. Vil du gå for en maksimalistisk stil med masse bling, må du sørge for at du har nok tilbehør. Om du velger å gå for mindre pynt, anbefaler vi å kjøpe en bøyle i et fint stoff eller i en kul farge, slik at selve bøylen blir mer synlig.

 2. Bruk en tang for å løsne tilbehøret fra smykkene du ønsker å bruke.

 3. Planlegg hvor du ønsker å feste de ulike delene før du limer på. Det blir sjelden pent om du må rive det av etter det har tørket.

 4. Bruk godt med lim på tilbehøret, for så å feste det til bøylen. La det tørke noen minutter før du tester om det sitter godt nok.

 5. Når du føler bøylen har nok med tilbehør og ser fin ut, lar du den tørke noen ekstra minutter før du tester den på. Et voila!

 6. Det blir som regel en del rester igjen. Kanskje du har nok til å lage en ny bøyle, eller til å lime på en mindre klype for eksempel?

 7. På selve dagen du bruker bøylen kan det være smart å ha med superlimet i vesken. Om pynten skulle løsne utover kvelden, er det greit å kunne lime det på igjen.

Lykke til!

DIY: Lag din egen hårbøyle hår frisyre
© @siglor

Vil du gå for en enklere variant kan du gå til innkjøp av en tynnere bøyle. Kjøp en middels tykk tråd eller et silkebånd med ønsket farge, for så å tvinne det rundt bøylen. Kjøp tilbehør du ønsker å pynte med - og gå for et asymmetrisk mønster slik at bøylen får den minimalistiske looken.

DIY: Lag din egen hårbøyle hår frisyre
© The Good Stuff