© Anna Stokland/@siglor

DIY: Hårbøyle til bryllup

Det enkleste er ofte det beste, og det rimeligste!

2. august 2018 av Alexandra Sætran

Hårbånd, klyper, bøyler og annet pynt til håret har hatt et stort comeback i 2018. Nå som bryllupssesongen er i full gang, er det flere som har vendt mot hårpynt isteden for å legge tid og penger på smykker og ørepynt. Mange har referanser til high school og 90-tallet når det snakkes om denne type tilbehør, men skal vi tro designere som Simone Rocha, Tom Ford og Fendi, er det iøynefallende hårpynt som gjelder i år.

Skal man investere i en hårbøyle av kvalitet, kan dette koste deg dyrt. Jennifer Behr er en kjent merkevare for nydelig hårpynt, ofte brukt i bryllup, men det koster deretter... For en hårbøyle ligger prisen fra 2000 kroner og oppover. 

Vi har derfor samlet sammen enkle oppskrifter, slik at du kan lage din egen hårbøyle på ca 15 minutter. 

Handleliste:

- Superlim fra Panduro

- Pynt, som smykker og øredobber fra kjedebutikker som H&M og Zara. Det aller beste er å finne tilbehør på salg, slik at du sparer penger. Smykkene som kan se 'too much' ut, blir gjerne superfine på bøylen.

- En hårbøyle (den på bildet er fra Glitter og koster 80 kroner)

- En tang eller liten saks

© @siglor

Fremgangsmåte:

- Bestem deg først for hvordan du vil at bøylen skal se ut. Vil du gå for en maksimalistisk stil med masse bling, må du sørge for at du har nok tilbehør. Om du velger å gå for mindre pynt, anbefaler vi å kjøpe en bøyle i et fint stoff eller i en kul farge, slik at selve bøylen blir mer synlig.

- Bruk en tang for å løsne tilbehøret fra smykkene du ønsker å bruke.

- Planlegg hvor du ønsker å feste de ulike delene før du limer på. Det blir sjelden pent om du må rive det av etter det har tørket.

- Bruk godt med lim på tilbehøret, for så å feste det til bøylen. La det tørke noen minutter før du tester om det sitter godt nok.

- Når du føler bøylen har nok med tilbehør og ser fin ut, lar du den tørke noen ekstra minutter før du tester den på. Et voila!

- Det blir som regel en del rester igjen. Kanskje du har nok til å lage en ny bøyle, eller til å lime på en mindre klype for eksempel? 

- På selve dagen du bruker bøylen kan det være smart å ha med superlimet i vesken. Om pynten skulle løsne utover kvelden, er det greit å kunne lime det på igjen.

Lykke til!

Les også: 12 frisyrer til bryllupsgjesten

© @siglor

Vil du gå for en enklere variant kan du gå til innkjøp av en tynnere bøyle. Kjøp en middels tykk tråd eller et silkebånd med ønsket farge, for så å tvinne det rundt bøylen. Kjøp tilbehør du ønsker å pynte med - og gå for et asymmetrisk mønster slik at bøylen får den minimalistiske looken. 

Kanskje du også er interessert i...