© Akam1k3

Høydepunkter fra moteuken i København

Store øredobber, mønstermiks og statement-kåper: dette er våre favoritter fra Copenhagen Fashion Week!

Moteuken i København er over for denne gang, og en rekke nye kolleksjoner er blitt presentert i den skandinaviske motebyen. Ett av høydepunktene var selvfølgelig norske Holzweiler, som for første gang viste utenfor Norge. Se våre favoritter under:

LOVECHILD 1979

  • Jeg tenker aldri på en type muse, ett mønster eller en type fargemiks når jeg designer. Jeg prøver heller å skape en sofistikerende look som er anvendbar, sier Anne-Dorthe Larsen, som er kreativ direktør.

LOVECHILD er det skandinaviske merket man kan klassifisere som casual cool. Den delikate og feminine mønstermiksen blandet med minimalistiske plagg er akkurat det som kjennetegner den danske stilen, kul og svslappet. SS18-kolleksjonen var intet unntak - jakker og kåper i feminine snitt, hettegensere og detaljer for å få frem den sporty looken som også var mikset med ulike mønster. Vi forelsket oss sløyfene i halsgropen. Mange av antrekkene kunne minne om 70-tallet, men bruken av snitt og detaljer gjorde helhelten til en miks av både nåtid og fortid.

BY MALENE BIRGER

I år har den danske favoritten latt seg inspirere av São Paulo, en by man kanskje ikke elsker ved første øyekast - men som det tar tid å bli glad i, som kreativ direktør Christina Exsteen sier.

Se for deg 30 varmegrader, en storby omringet av høye bygninger og varm asfalt - og dans på stranden i de sene nattetimer. Christina Exsteen har denne sesongen designet en rekke lang kveldskjoler med de ikoniske detaljene sine, kule statementjakker, sommerkjoler og bluser i khaki-tone. Det som likevel fikk mest oppmerksomhet var tilbehøret. Veskene var inspirert av strandvesken, men var designet slik at den også passer til kveldsantrekket. Øredobbene var tunge og store, og løftet hele antrekket. Det hele handler om å kunne se bra ut, samtidig som man føler seg komfortabel og sexy, sier Christina.
Bravo - dette var absolutt en av våre favorittvisninger!

STINE GOYA

Er det en designer som er god på feminine snitt og spreke fargetoner så er det Stine Goya. Denne sesongen feirer designeren 10 år, og har i den anledning designet en større kolleksjon enn normalt. Kveldskjoler i duse toner, matchende drakter i mønstermiks og lag-på-lag - akkurat slik vi kjenner Stine Goya. Vi ønsker oss de lange selskapskjolene! Les mer om kolleksjonen HER!

HOLZWEILER

Det er ikke overraskende at vi nordmenn blir ekstra stole da et norsk merke viser under Copenhagen Fashion Week. Denne sesongen har Maria Skappel Holzweiler latt seg inspirere av besteforeldrene sine. Gode materialer, løse og behagelige plagg mikset med sporty detaljer utgjorde SS18-kolleksjonen. Vår favoritt var strikkegenserene i ulike gulnyanser og de røde og rosa mønstermiksene - som var stylet av moteikonet Veronike Heilbrunner.

Les mer om kolleksjonen HER!

MUNTHE

Behagelig og feminin oppsummerer hele kolleksjonen som MUNTHE viste onsdag under Copenhagen Fashion Week. Lange kjoler med volanger, strikkeplagg og matchende dresser var noe av det vi kunne se i den kommende kolleksjonen, som ble vist i det Kongelige Musikkonservatorium. Noe av det som gikk igjen var striper og blomsterprint, som kan kunne se på samtlige plagg i ulike teksturer og silhuetter.

SAKS POTTS

Saks Potts ble lansert av Cathrine Saks og Barbara Potts i 2013. Siden den har har merket deres vokst, og blitt sett på it-jenter som blant annet Leandra Medine, Erin Wasson og Rihanna. I fjor tok duoen en pause fra moteuken, men denne sesongen er de tilbake, sterke enn noen gang.

Saks Potts åttende kolleksjon tolket hvordan turister kler seg i fargesprakende plagg, store hatter og kveldskjoler man kan danse i. En av kjolene var inspirert av Kina og var i gul silke. En rekke modeller var også kledd i topper, kjoler og badedrakter med SP-logoen. Ikke rart jentene er blitt alles favoritt, bare etter åtte kolleksjoner! Vi gleder oss til fortsettelsen!

© Instagram