hudfarget og svart strømpebukse
© Anna Stokland og Pintrest

Strømpebuksene du bør unngå på fest

Ja, strømpebukser er i vinden - men det er én farge du bør holde deg langt unna, mener Anette von Osten.

Det som tidligere har vært en fashonistas største skrekk, nemlig strømpebukse, er nå en av høstens aller største trend. Perfekt for oss nordmenn, ikke sant? Kopierer du Céline, er det sorte eller hvite strømpebukser som gjelder. Balenciaga kjører fortsatt 80-tallsstil, hvor strømpebuksene er lilla og ton-i-ton med antrekkene, og Gucci kjører latex og logopregede strømper.

Det er likevel en regel, unngå hudfarget strømpebukse!

– La gjerne den hudfargede strømpebukse ligge igjen hjemme, eventuelt i butikken... Strømpebuksen har dessverre blitt harry med årene, noe som har smittet over på de fleste her til lands. Jeg vil si at det nesten bedre å gå uten strømpebukse enn å ty til den i 'nude', mener Costumes stylist og journalist Anette von Osten.

Hva kan man bruke i stede for den hudfargede strømpebuksen?

– Jeg ville valgt en lang ullfrakk som dekker beina. Når du først er innendørs er det ingenting i veien for å gå med bare ben. Hvis man føler at beina er bleke eller tørre på grunn av vinteren er det fint å forberede seg med en eventuell spray tan.

– Gå for den sorte strømpebuksen, tipser Anette, Costumes stylist og journalist.

Kan man i det hele tatt bruke strømpebukse denne sesongen?

– Selvfølgelig! Sort strømpebukse fungerer fint. Her kan man også tenke at jo tynnere stoff jo mer festfint blir det. Strømpen skal likevel ikke skinne, og heller ikke være for tett i materialet. Resultatet blir da den hverdagslige stilen. Velg en modell mellom 20-40, tipser Anette.

Hva med de fargede strømpebuksene vi ser i dagens trendbilde?

– Dette er en trend for fasjonistaen. Personlig mener jeg at man da bør ha et gjennomført antrekk for at dette skal fungere.