© @anja_rubik, @angelcandices, @jennishrader, @kyliejenner, @rosiehw

Hva skal du skrive på Instagram-postene dine?

Å poste et bilde på Instagram er enkelt. Det er når man kommer til tekstboksen det kan bli litt krøll...

Vi innrømmer det, vi elsker Instagram. Hadde det ikke vært for Insta, hadde alle antrekkene vi er ordentlig fornøyde med, bare sluttet og eksistere etter at vi hadde tatt dem av oss. Og når vi opplever noe ekstra fint, blir det enda finere av å dele det med resten av verden.

Det er bare ett problem; Hva i huleste skal du egentlig skrive til? Trenger du egentlig å skrive noe i det hele tatt? Kan man ikke bare legge til noen emojis og bli ferdig med saken?

Jovisst kan du det.

Men om det er flere likes og følgere du er ute etter, er det smart å komme opp med noen snappy ord til å bistå det perfekte bildet ditt!

Har du sett? Dette er sminketrenden alle snakker om!

© @gigihadid

1. Vær kort

Bruk så få ord som mulig. Om du finner det perfekte ordet, er det nok. Småord og fyllord bør kuttes ned til et minimum. Med mindre ordene har en bestemt hensikt, er morsomme eller bidrar til et muntlig språk. Humor er bra, særlig om den er smart.

2. Bruk maksimum to hashtags per post - idealet er å kun bruke ett

Alle dem som liker å #hashtagge #hvert #eneste #ord #i #instagrampostene #sine - de gjør det feil! Hvorfor? Fordi det ser teit ut, og er superirriterende å lese. Men som alltid på sosiale medier, er det den første grunnen som veier tyngst.

...men igjen, det er alltids lov å gjøre unntak i humorens navn!

3. Ikke bruk hashtagger som bare er relevante for deg selv!

Tenk på at hver hashtag er en sti som leder inn til posten din. Om den inneholder ord som ingen kommer på å søke på, er det heller ingen som finner fram til stien! Jo mer generell taggen er, jo større sjanse er det for at noen andre søker på den, og finner veien fram til nettopp din post.

Så å finne opp nye hashtags til egne eventer er totalt bortkastet, og virker heller ikke særlig smart. Du er ikke så populær at du kommer til å starte en ny instagramtrend med hashtaggen #sarashagefest2020! Med mindre du er det.

Frisørtips: Slik unngår du tørt og slitt hår!

4. La bildet snakke for seg selv

Joda, det er lov å ikke skrive noen ting. Er man Kendall Jenner for eksempel, blir ord overflødige.

I Instagrams psykologi kan poster uten ord uttrykke at man har god selvtillit og ikke trenger flere følgere. Når man hashtagger sier man nemlig egentlig til internett at "vær så snill å la noen andre se dette!" Mens Beyoncé for eksempel, hashtagger nesten aldri. Hun trenger jo ikke det!

5. Rettskriving teller

Ånei! Å joda.

Riktig staving, tegnsetting og grammatikk er fortsatt viktig for mange, så om det nesten ikke går an å skjønne hva du mener, eller du fremstår halvt hjernedød, er det en dårlig ting. Det er helt topp å bruke slang og dialekt, men om du kutter endelsene på hvert eneste ord og helt dropper tegnsettingen, blir det veldig tydelig. Da blir det lett at man tenker: "Jeg skjønner ikke et ord av dette, videre til neste!"