Iman Meskini fra Skam

Iman Meskini: – Jeg føler meg som meg selv med hijab på

«Skam»-stjernen åpner opp om berømmelsen, fremtiden og livet som forbilde for unge muslimske jenter i september-utgaven av Costume.

Iman Meskini (20), kjent som Sana i "Skam", har blitt rost for å fronte en karakter som speiler mangfoldet i det norske samfunnet, og for å være et symbol for dem som føler seg litt mellom to kulturer. Å bli kalt forbilde og barrierebryter er noe Iman er skikkelig stolt av.

– Det føles veldig stort. Det er en ære. Jeg føler også et ansvar når folk begynner å se på meg som forbilde. Jeg har ikke lyst til å ødelegge det, så jeg blir kanskje litt mer bevisst på hva jeg gjør. Samtidig har jeg alltid vært bevisst på det, fordi jeg har brukt hijab, sier hun.

(...)

Bærer hijab med stolthet

– Jeg kjenner meg jo litt igjen i Sana på det med å være den eneste som bruker hijab. Men det har aldri vært noe problem for meg, det har aldri hindret meg i å få venner. Man blir mer synlig, det blir man. Men jeg ... altså, jeg elsker islam. Og jeg er veldig, veldig stolt av å være muslim. Så jeg bærer plagget med stolthet. Klær definerer hvem du er, og det er det det gjør med meg. Jeg føler meg som meg når jeg ser meg selv i speilet med hijab på.

(...)

Les hele intervjuet og se de eksklusive bildene av Iman Meskini i septemberutgaven av Costume som er i salg fra 21. august.