© Ole Martin Halvorsen/Instagram @celineaagaard_

Influencer Celine Aagaard lanserer eget klesmerke

Se de første bildene av ENVELOPE1976!

Luftige kjoler, minimalistiske snitt og en dose av bohemsk tilnæring - Celine Aagaard, tidligere sjefredaktør i StyleMag og eier bak nettmagasinet Envelope.no har nå tatt skrittet videre, og lanserer sitt eget bærekraftige klesmerke.

  • Visjonen har vært å kunne skape en high end kolleksjon på en mer bærekraftig måte. Det har vært et bevisst valg fra de første skissene ble laget å velge materialer og kvaliteter som varer. For meg personlig har dette vært noe jeg har hatt lyst til å gjøre i mange år. Vi går sakte frem, og har ikke dårlig tid. Vi gleder oss til å vise frem hva vi har laget, sier Celine, som går under tittelen kreativ leder for ENVELOPE1976.

Det er ikke et nytt fenomen. I takt med antall følgere på Instagram, er det flere influencere som velger å gå sine egne veier. Elin Kling, Chiara Ferragni og Emily Weiss er bare noen av dem. Fellesnevneren er suksess, enda flere følgere på sosiale medier og en global hype. Sistnevnte har gjort stor suksess med sin egen hudpleieserie, Glossier – og åpnet nettopp butikk i Los Angeles.

Leste du? Elsa Hosk med ny kolleksjon for Bikbok

© Ole Martin Halvorsen

I årenes løp har Celine gjort seg bemerket som stilikon og influencer, også internasjonalt. Motemagasiner over hele verden har rettet oppmerksomhet til den nordiske blondinen, og hun har i flere sammenhenger samarbeidet med store merkevarer. Eurosko, BOSS og Burberry er bare noen av dem. Stilen hennes blir omtalt som minimalistisk, bohemsk og skandinavisk – ikke ulikt hennes nye merkevare, så vidt vi kan se.

Celine har også vært flink til å fronte norsk design under internasjonale moteuker og andre tilstelninger. Streetstyle-fotografer verden rundt har avfotografert influenceren i alt fra Tom Wood til Cathrine Hammel – noe som har vært med på å få norsk mote på kartet.

  • Jeg har alltid vært opptatt av norsk design. Jeg vil fortsette å heie på alle de dyktige aktørene på markedet og gjøre mitt for å bidra med å skape synlighet og omtale for norske kreative, sier Celine.

ENVELOPE1976 er i samarbeid med selskapet eco.logic, der Pia Norskaug, Morten Ramm og Adam S. Ikdal er på eiersiden. Sammen har de et felles mål om en mer transparent og bærekraftig bransje.

  • Det har vært en spennende og lærerik reise så langt, og vi har brukt mye tid på research for å sikre en bærekraftig produksjon. Valg av samarbeidspartnere, materialer, innpakning, produksjonsland og transportmetode har vært viktig for å sikre utalte miljøfordeler i alle ledd. Det er på ingen måte miljøvennlig å lage og konsumere klær, men vi skal sørge for at fotavtrykket på alle merker vi representerer skal være minimalt, sier Pia Norskaug, salgssjef for ENVELOPE1976 og Daglig leder av eco.logic.

Den første kolleksjonen er å finne i butikk fra oktober, og er inspirert av 70-tallet. Vi gleder oss!

© Ole Martin Halvorsen