© Janne Rugland

Alexandra og Tsutsumi Hoang: – Vi er en pakke-deal, både på jobb og ellers

Alexandra (25) og Tsutsumi (24) Hoang har ikke bare delt en livslang historie som søstre, men de har også studert sammen, gjort business sammen, kjøpt leilighet og blitt samboere. Her er deres historie.

Tsutsumi: Det beste er å være søstre og venninner, fordi det ikke er noe filter. Hvis hun har noe kritikk å komme med, så kan hun det, uten å være redd for å miste meg.

Alexandra:: Det ene er det filteret, men det handler også om at du aldri vil være ensom.

Tsutsumi og storesøsteren Alexandra er både søstre og nære venninner. Men de er også mye mer. Hvis vi legger til at de er samboere, at de eier en leilighet sammen og at de i seks år har jobbet i den bransjen man tidligere kalte «influenser-bransjen», så begynner vi å nærme oss summen av forholdet deres.

Alexandra: Båndet mellom oss har vært og er så sterkt at vi til og med kan jobbe sammen.

Men nå har de tatt noen nye grep. De skal ha hvert sitt management, og de har valgt å fokusere på litt ulike områder i karrierene sine, selv om de fortsatt tar oppdrag sammen.

Tsutsumi: Jeg har ikke gått gjennom et «heartbreak» ennå, men da vi skilte businessen fra hverandre, så føltes det litt som det.

Storesøsteren ser på henne med et blankt blikk.

Alexandra: Karrieremessig har jeg tenkt at folk bytter jobb hele tiden. Så jeg tenker det var et fint kapittel, men nå lukker vi den døren og går videre til noe annet.

Tsutsumi: Men vi støtter hverandre alltid uansett.

Alexandra: Vi har jobbet sammen i seks år, og dette er likevel første gang vi har gjort en ordentlig fotoshoot sammen. Du kan se hvor god kjemi vi har på bildene.

Man kan tydelig merke kjemien i rommet også. De to har en morsom og direkte tone seg imellom, noe også andre søstre kan kjenne seg igjen i. Den kjærlige tonen, som raskt vipper over til å bli fleipete og spydig. Under merker man den varmen og tryggheten som gjør at søstre ofte kan og tør å være frekkere med hverandre enn det vanlige venninner er.

Tsutsumi: Mine andre venninner ser jo veldig opp til Alexandra og synes jeg er heldig som har henne. Vi har bare noe helt spesielt. Alle mine venninner vet at Alexandra kommer først. Hun er alltid nummer én for meg.

Alexandra: De fleste vennene våre har vi hatt siden barndommen, så de er vant til at det er oss to. Vi har gjort så mye sammen at de nesten ikke skiller mellom oss. Vi er en pakke-deal, både på jobb og ellers, og det er derfor vi i år har valgt å skille litt lag. Nå har vi forskjellige management som bygger oss individuelt. Da er det lettere for oss å bevare vennskapet og snakke om andre ting. Det kan bli litt mye business.

Av de to er det definitivt Alexandra som er mest opptatt av nettopp business-delen, noe de to søstrene er skjønt enige om.

Alexandra: Vi har veldig ulike personligheter. Tsutsumi er den rolige, jeg er den pratsomme. Tsutsumi er forsiktig, jeg er spontan og direkte. Tsutsumi liker å vite hva som skjer, jeg liker å ta risiko. Men vi er naive begge to. Vi er drømmere, og vi har de samme verdiene.

Alle mine venninner vet at Alexandra kommer først. Hun er alltid nummer én for meg.

TSUTSUMI: Bluse Tiger of Sweden, 1 999 kr. Bukse Khaite hos Vincci, 3 600 kr. Øredobber Kolors hos David-Andersen, 17 700 kr. Ring Tom Wood, 4 299 kr. ALEXANDRA: Topp Micheal Olestad, 2 450 kr. Shorts Michael Olestad, 4 300 kr. Kjede med perle Enamel Copenhagen, 750 kr. Kjede Hasla, 1 499 kr. Øreringer Maanesten, 550 kr.

© Janne Rugland

Tsutsumi:: Alexandra er et skikkelig karrieremenneske, og veldig ambisiøs, og hun har den globale erfaringen med seg. Det var hun som fikk meg til å flytte sammen med henne i Australia, og takket være hennes personlighet har jeg kommet meg ut av min introverte verden.

Alexandra: Tsutsumi, derimot, er veldig tålmodig og har en ro i seg.

Tsutsumi: Mens Alexandra kan være litt crazy, og har masse baller i luften. Jeg kan få henne til å lande litt.

Det er ingen tvil om at de to søstrene utfyller hverandre veldig godt personlighetsmessig. Man må ikke la seg narre av deres milde og sarte utseende. De er to unge kvinner med en rå gjennomføringskraft og sterke viljer. Stilmessig er Alexandra litt mer «business» i klesveien også, mens Tsutsumi er mer leken og trendbasert.

Alexandra: Hadde vi ikke vært søstre, hadde vi ikke blitt venninner, tror jeg, for vi er så rake motsetninger. Vi er søstre, venninner, samboere – «it´s a lot»!

Tsutsumi: Hun er litt smågæren, og har tøyd reglene, så jeg har lært av hennes feil.

Da Alexandra studerte internasjonal business og juss i Australia, klarte hun å overtale lillesøsteren til å bo sammen med henne det siste året. De to søstrene delte ett rom, delte alle klærne og taklet verden sammen. Arbeidsfordelingen har gitt seg selv i de seks årene som de har jobbet tett sammen.

Alexandra: Jeg tar ofte forretningsbiten og forhandlinger, mens Tsutsumi er den kreative som pitcher nye ideer og ser ting med et nytt blikk.

Det at de skiller veier karrieremessig, handlet om at Alexandra ville begynne å skrive mer om bolig, karriere og selvutvikling, mens Tsutsumi ville skrive mer om kunst, lage flere videoer, være mer kreativ.

Alexandra: Det er nå vi er unge, og det er nå vi kan satse og utvikle oss selv. Det er ikke så mye mer alvorlig enn det, egentlig!

Det å jobbe sammen har også gjort at de har vært mye på farten, og det vil de fortsette med.

Alexandra: Når vi reiser sammen, vet vi at vi har det gøy uansett. Vi gjør det som venninner, og det er en koselig ting.

Tsutsumi: Kjæresten min har så lyst til å reise med meg, men da sier jeg alltid «sorry, reisebudsjettet mitt går til Alexandra».

Som andre søsken kan de selvfølgelig også barke sammen.

Tsutsumi: Vi kranglet i dag morges.

Alexandra: Hva er det vi ikke krangler om?

Tsutsumi: Men det går veldig fort over, vi fikser det på stedet.

Alexandra: Ha, ha, spesielt i Australia. Det var ett rom i den leiligheten. Hvor skulle vi gå?

Dessuten har de avgitt et løfte til moren sin.

Alexandra: Hele livet har mamma alltid sagt til oss at uansett hva som skjer, så må vi beholde vennskapet til hverandre, og alltid tilgi hverandre.

Tsutsumi: Hun har alltid sagt «vi bare har hverandre» når vi krangler. Søskenkjærlighet er så utrolig viktig for henne, så vi har fulgt hennes råd.

Derfor er det også viktig for moren at de to søstrene beholder leiligheten som de har kjøpt sammen. Alexandra blir helt blank i øynene når hun snakker om familien.

Alexandra: Mamma sier at uansett hva vi gjør, så må vi ha nok til at vi klarer å beholde den leiligheten. Da kan vi alltid se tilbake på at vi som søstre klarte å samarbeide og beholde den. Vi er forbilder for resten av søskenflokken.

Søstrene kaster ikke bort tiden på å være sjalu.

Alexandra: Siden vi er søstre og driver business, så hender det at folk spør: «Hva tenker du når hun får en kampanje som du ikke fikk?» Men vi har alltid sett på det store bildet. Vi bidrar begge til mangfold, det er derfor vi har holdt på i seks år og kommer til å holde på med business i seks år til. Vi konkurrerer ikke, for det er nok jobb til alle uansett.