© Tonje Barstad

– Ceval er et ikon av vår tid og en viktig aktivist

Denne uken skal den norske artisten Nils Bech opptre under Pride i Oslo 24. juni. Forrige uke slapp han låten «Ceval». Den hedrer den norske modellen Ceval Omar, som har gjort det stort i den internasjonale moteverden i det siste. Vi fikk oppleve låten live på Costume Awards, da Nils Bech overrasket Ceval på scenen da hun vant prisen for Årets modell.

Takk for sist! Det var så magisk å se deg fremføre låten Ceval på COSTUME Awards. Hvordan var det for deg?
– Tusen takk! Det var en stor ære å få være med å hedre Ceval sammen med OMVR.

Hvorfor har du valgt å lage en sang om Ceval?
– Ceval er et ikon av vår tid og en viktig aktivist. Hun fortjente en sang!

Hva handler låten om?
– Den handler om usikkerheten som kan oppstå i det en eks-kjæreste fremdeles er en stor del av partneren din sitt liv, i dette tilfellet er eksen Ceval.

Hvordan kjenner du Ceval?
– Jeg har møtt Ceval i ulike sosiale sammenhenger oppigjennom via Jacqueline Landvik og Michael Olestad, og blir alltid i så godt humør av henne. Hun har en vittig og skarp tunge som alltid får meg til å le.

Hva er budskapet i låten?
– Det er vel kanskje så enkelt som at du må gi slipp på fortiden for å skape en fremtid med en ny kjæreste.

Hvor kan vi oppleve Nils Bech live i sommer?
– I sommer er jeg opptatt med å gjøre ferdig det nye albumet mitt som utelukkende består av kjærlighetsduetter med andre norske mannlige artister, men til høsten blir det turné. Også spiller jeg på Pride i Oslo 24. juni og da skal vi selvsagt fremføre «Ceval».

Hva gleder du deg mest til i sommer?
– Jeg gleder meg til Michael kommer på besøk fra Stockholm og skal bo hos meg i to uker. Helt fra han studerte i London har han hatt sommer-base hos meg så det blir nesten ikke sommer uten Michael på besøk, også flytter han jeg dater til byen, så jeg gleder meg til å se mer til ham.

Les mer om alt som skjer under Oslo Pride her.