© Olivia Frølich/Link Details

Emili Sindlev: – Vi er oss selv, helt ujålete, når vi er sammen

Den danske influenseren Emili Sindlev og hennes kjæreste Mads Emil Møller inngikk en pakt om å bli kjent bak lukkede dører – før de stod frem som et par i den internasjonale SoMe-sfæren. I dag gjør de stort sett alt sammen. Dukker smilende opp i hverandres instagramfeed og går hånd i hånd på streetstyle-bilder. Men det innerste og viktigste deler de ikke med noen. Vi tok en prat med dem om livet akkurat nå.

EMILI
SKJORTE Arket, 900 kr.
BH (sett med truser) Gucci, 8 250 kr.
JEANS Gucci, 6845 kr.

MADS
Egne klær

© Olivia Frølich/Link Details

Avslappet og ujålete

I dag har de vært kjærester i tre år. De har nettopp flyttet inn i sitt andre felles hjem. En stor og nyoppusset leilighet med utsikt til Kongens Have i København. Sentralt plassert i den byen de anser som sin base, selv om deres respektive karrierer ofte sender dem på reisefot langt utenfor landets grenser. Emili Sindlev er en av landets største influensere med over en halv million følgere på Instagram. Mads Emil Møller er kjent som dj, stylist og motekonsulent, og har et bredt, internasjonalt kundegrunnlag.

Det er Mads Emil Møller som lukker opp døren. Selv med to gylne kjeder rundt halsen, og en diamantbesatt øredobb glitrende fra høyre øreflipp, ser han avslappet ut. I joggedress, med caps og fluffy tøfler. Emili Sindlev dukker opp et sted bak ham. Iført en stor rosa collegegenser og med det lange, blonde håret samlet i en skjødesløs dott på toppen av hodet. De ser ut som to mennesker som for lengst har forfinet og perfeksjonert den avslappede korona-looken. Den som har hersket både i Norden og i utlandet siden pandemien for over ett år siden satte alt på pause. Men dette paret har alltid sett sånn ut på hjemmebane.

– Det var iført sånne klær at vi ble kjent med hverandre. Helt avslappet og uhøytidelig. Vi spiste take-out og drakk brus hjemme, fordi forholdet skulle holdes hemmelig. Vi gikk ikke ut og spiste, så alt var helt upretensiøst og naturlig. Det er bare sånn forholdet vårt har utviklet seg. Vi er oss selv, helt ujålete, når vi er sammen, sier Emili Sindlev.

– Når man har så mange øyne på seg hele tiden, med forventninger og formodninger om hvem man er, så har man kanskje i enda større grad behov for å være seg selv, og å bli akseptert som den man er. Det er selvfølgelig et behov alle mennesker har, men jeg opplever veldig sterkt at jeg aldri har følt meg så tilpass og trygg som jeg gjør sammen med Mads. Vi har på en eller annen måte klikket perfekt sammen, forteller hun.

Sladder i krokene

Hvis noen hadde visst om den hemmelige forelskelsen deres for snart tre år siden, hadde de færreste spådd paret gode sjanser. Emili Sindlev og Mads Emil Møller er ikke et opplagt par. De er i virkeligheten veldig forskjellige.

– Jeg er i bunn og grunn enormt nerdete, og liker best å dyrke mine interesser (musikk, mote og en enorm sneakerssamling, red. anm.) i fred og ro, sier Mads Emil Møller.

– Jeg vet faktisk ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg når jeg drar ut. Det er en yrkesskade etter mange år bak DJ-pulten. Når jeg ikke står der, vet jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg drikker ikke, og jeg røyker ikke, så jeg kan ganske raskt føle meg litt malplassert. Emili er typen som samler hele dansegulvet. Hun kan snakke med alle. Hun har en helt vill energi som jeg liker kjempegodt, men som egentlig er litt fremmed for meg.

– Det var også en av grunnene til at vi ville holde forholdet vårt hemmelig i begynnelsen, sier Emili Sindlev og fortsetter:

– De få ryktene som begynte å sive ut, var kjapt dømmende. Det var sladder om at vi var en skikkelig dårlig match. Mads er rolig og laidback. Jeg er full av energi og litt «all over the place» når jeg er ute. Det ser kanskje litt for forskjellig ut når man ser det fra utsiden. I virkeligheten utfyller vi hverandre, fordi vi rommer hverandre, men vi utfordrer også hverandres måter å være i verden på. Vi er forskjellige, men vi passer veldig godt sammen.

"Jeg nøt å skille meg ut, og gjorde alt for å hele tiden prøve ut nye ting motemessig. Jeg hadde aldri drømmer eller ambisjoner om å ligne alle andre."

Dyrket annerledesheten

Alle mennesker er selvfølgelig i utgangspunktet forskjellige. Men forskjellighetene dannes ofte i barndommen. Mads Emil Møller vokste opp med en pappa som var dansk og en mamma fra Mauritius. Familien bodde i en årrekke i Tanzania, før de slo seg ned i et gammelt trehus i indre København. Paret sendte Mads Emil og storebroren til Bernadotteskolen, som er den kreative klassens foretrukne utdanningsinstitusjon i København. Det er en privatskole basert på prinsippene til FN om internasjonalt samarbeid, men med dansk pedagogikk og flat struktur. Skolen kan skryte på seg kulturpersonligheter som blant andre Suzanne Brøgger og Thomas Vinterberg som tidligere elever. Den består av en liten samling hus i Hellerup rett nord for København.

Den er en venstreorientert og kreativ oase i et ellers ganske homogent og konservativt overklassemiljø. Mads Emil og broren skilte seg ut. Både på grunn av hudfargen, men også fordi de brakte med seg en litt annen stil.

– Fra tidlig barndom var jeg super-amerikanisert og dyrket hiphop, streetwear og sneakersmoten lenge før det ble vanlig. Vi følte oss helt sikkert som outsidere, broren min og jeg, men det var en rolle vi trivdes i. Jeg nøt å skille meg ut, og gjorde alt for å hele tiden prøve ut nye ting motemessig. Jeg hadde aldri drømmer eller ambisjoner om å ligne alle andre. Dessuten var det å være annerledes noe som ble verdsatt på Bernadotteskolen og i miljøet jeg pleide å ferdes i inne i byen. Både på basketballbanen og i parkene i byen var miljøet preget av mangfold, og en mye mer urban kultur, sier Mads Emil Møller.

EMILI
TOPP Miu Miu, 6 160 kr.
JEANS Gucci, 6 845 kr.
UNDERBUKSER Arket, 119 kr.
SKO Miu Miu, 6 949 kr.

MADS
Egne klær.

© Olivia Frølich/Link Details

Skjult hierarki

For Emili Sindlev var barndommen og de tidligste ungdomsårene helt annerledes.

– Det er litt morsomt, for jeg vokste opp rett ved siden av Bernadotteskolen. Våre liv har løpt parallelt ved siden av hverandre, bare forskjøvet med noen år (Mads Emil er 14 år eldre enn Emili, red. anm.) og i forskjellige kulturelle miljøer.

Emilis foreldre ble skilt da hun var bare fire år gammel. Faren hennes flyttet ut av familiens Hellerupvilla, slo seg ned i USA og ble en fjern figur i datterens liv.

– Jeg har i virkeligheten kun hatt noen veldig få mennesker som jeg har følt meg helt trygg og fortrolig med. Moren min, og noen helt få nære venninner. Ellers har jeg opplevd mest svik og en følelse av å være utenfor de hierarkiene som spesielt jenter og unge kvinner bygger opp. Det er et system som eksisterer uten at noen noensinne setter ord på hvem det er som styrer showet og bestemmer, men hvor alle likevel vet det.

"Jeg ville jobbe med mote. Og gjøre det på mine egne premisser. Det viktigste for meg var å være fri til å gjøre tingene akkurat som jeg hadde lyst til."

Komplisert ungdomstid

Følelsen av å befinne seg et sted i periferien av fellesskapet begynte allerede på barneskolen, men vokste seg sterkere på videregående. Emili begynte på Øregård Gymnasium sammen med en årgang strømlinjeformede jenter fra Nord-Sjælland med langt, glatt hår, like svarte uniformer og den samme designervesken over armen.

– Jeg var nok på en eller annen måte med i den innerste kretsen, men allikevel aldri helt. Jeg klarte ikke la være å gjøre opprør. Det var en rebell i meg som hele tiden dukket opp og tok på seg, i deres øyne, fullstendig sprø klær. En ensfarget joggedress og sneakers. Det høres veldig innenfor i dag, men på den tiden og i det miljøet var det et skikkelig radikalt antrekk.

– Det var en vanskelig periode, hvor jeg hele tiden følte at folk baksnakket meg. Jeg var veldig usikker på hvem jeg kunne stole på. Stort sett ingen, viste det seg. Da jeg var ferdig på videregående, var det som om jeg endelig kunne trekke pusten igjen. Det føltes som å komme ut av fengsel, sier Emili Sindlev.

– Kanskje er det også derfor jeg ganske tidlig ble veldig målrettet. Jeg var fullstendig sikker på hva jeg ville. Jeg ville jobbe med mote. Og gjøre det på mine egne premisser. Det viktigste for meg var å være fri til å gjøre tingene akkurat som jeg hadde lyst til.

EMILI
BODYSUIT Missoni hos LOT#29, 4 845 kr.
SHORTS Miu Miu, 5 430 kr.

MADS
Egne klær.

© Olivia Frølich/Link Details

Rolig og enkelt liv

Det er her Emili Sindlev og Mads Emil Møllers to livsspor samler seg igjen. De er begge selvlærte. Begge har, helt siden de var unge, hatt en tilsynelatende medfødt og intuitiv evne til å få en sterk og individualistisk stilsans til å bli god business. Bruke stilen sin til å lage uttrykk, bilder, sammensetninger og stemninger som andre lar seg inspirere av.

– Jeg synes jeg har etablert meg som den jeg selv savnet da jeg vokste opp. Jeg jobber med high-end-mote, men jeg vil gjerne gi den litt edge og flytte litt på normene for hvordan man kler seg, sier Emili Sindlev.

Men hun er også vakker, slank og suksessrik. Jeg spør henne om hun tenker over at hun kanskje ikke bare er en kilde til inspirasjon, men også kan bli oppfattet som en figur det er veldig vanskelig å leve opp til?

– Jo, det tenker jeg over. Men jeg tror det er ok å ha noen å se opp til. At vi drømmer om noe og setter oss mål. Jeg har selv hatt mange drømmer og store ambisjoner. Det er mange mennesker og personligheter som jeg lar meg inspirere av. Og det å la seg inspirere av noen, er ikke det samme som at man har lyst til å bli en en-til-en-gjengivelse av det man ser. Vi kan gjerne være forskjellige. Det er jo nettopp det jeg vil vise at vi kan.

Emili Sindlev og Mads Emil Møllers tilstedeværelse i sosiale medier er i dag tett sammenvevd. De opptrer på hverandres Instagrammer, reiser sammen på kryss og tvers av kloden (når ikke hele verden er rød sone), og stiller opp hånd i hånd på streetstyle-bilder. Det ligner veldig på et liv "in the fast lane". Glamorøst, utadvendt og fartsfylt.

– Vi har det også travelt, og liker å jobbe med flere prosjekter samtidig på forskjellige plattformer. Men helt privat og som kjærester lever vi et veldig rolig og enkelt liv. Det har vi begge behov for. Gire helt ned sammen. Vi har ikke behov for å dytte en masse ting inn i fritiden vår. Vi liker best å bare henge i leiligheten og være oss selv, sier Mads Emil Møller.

– Jeg har alltid hatt behov for å være for meg selv i min egen verden. Jeg har ikke alltid vært flink til å finne roen. Jeg vet at det ikke er inntrykket folk har av meg. De tror jeg er mye mer utadvendt. Men sånn er det ikke, sier Emili Sindlev.

– Det var også en stor del av forelskelsen i Mads. Han har simpelt hen en sånn ro i seg, og jeg opplevde umiddelbart en følelse av tillit, noe som er sjeldent for meg. Jeg er alltid litt på vakt. Jeg må alltid se an folk. Det handler nok om de tingene jeg opplevde tidlig i livet. Det at jeg i barndommen savnet pappaen min, og at jeg følte jeg ikke kunne stole på noen på videregående. Med Mads har jeg aldri en eneste gang følt meg usikker eller vært redd for å bli sviktet. Den følelsen finnes rett og slett ikke mellom oss. Jeg stoler på ham.

Selv om de har hver sin karriere og regjerer fra hver sin SoMe-plattform, er de ofte involvert i hverandres forretningsvalg og beslutninger.

– Jeg er helt med på at mange tenker man bør ha to selvstendige liv når man er et par. Og det har vi også. Men jeg er ikke redd for at vi er for tette heller, sier Mads Emil Møller.

"Jeg har blitt litt bedre til å kaste meg uti ting, og Emili har blitt flinkere til å skru ned tempo litt. Vi har smittet hverandre."

Utfyller hverandre

Det kan høres litt rosenrødt ut. Det er det også langt på vei. Men ikke bare.

– Vi er jo veldig forskjellige på mange punkter, så vi kan jo drive hverandre til vanvidd. Jeg kan for eksempel bli helt sprø av at Mads ofte trenger å forberede seg til alt mulig. Han må forberede seg lenge, mens jeg bare kaster meg uti det, sier Emili Sindlev.

– Ja, helt klart. Men samtidig har du noen ganger litt for høy hastighet. Du løper nesten fra deg selv, og det er ikke alltid du gir deg selv muligheten til å summe deg, fordi det er så mye du vil. Og ja, jeg har helt klart et annet tempo. Jeg må tenke på ting først, sier Mads Emil Møller.

– På alt! Når Mads kjøper noe nytt, så henger han det inn i skapet og verner om det, i stedet for å bare ta det på seg og bruke det. Det er jo helt vanvittig, sier Emili Sindlev.

– Jeg tror de fleste tenker at jeg er veldig knyttet til klærne mine, fordi mote spiller en så stor rolle for meg. Men jeg lærte meg veldig tidlig at det materielle ikke betyr noe. Jeg hadde en pappa som ga meg dyre klær og dyre vesker. Det gjorde han sikkert fordi han ville vise meg hvor høyt han elsket meg. Men jeg hadde behov for å ha ham tettere på, ikke for å få gaver. Det har gitt meg et fullstendig usentimentalt forhold til ting. Det er helt annerledes for Mads, og det kan jeg bli helt gal av. Altså, kan du ikke bare bruke det du kjøper? Mads Emil Møller ler. Han nikker også.

– Jeg har helt klart en sterk tilknytning til garderoben min. Jeg "nerder" helt utrolig mye med klærne mine. Spesielt sneakersene mine. Jeg vil helst bare la dem stå urørt i eskene. Som en ekte samler. Men jeg har blitt litt bedre til å kaste meg uti ting, og Emili har blitt flinkere til å skru ned tempo litt. Vi har smittet hverandre.

EMILI
TOPP Anine Bing, 825 kr.
BUKSER The Attico, 5 850 kr.
TRUSER (sett med bh) Gucci, 8 250 kr.
SKO Bettina Vermillion x Emili Sindlev, pris på forespørsel.

MADS
Egne klær.

© Olivia Frølich/Link Details

Det private er privat

Det er tilsynelatende ikke flere hemmeligheter på lur. Men likevel.

– Jeg har alltid vært mer privat enn Emili, og hun har helt klart trukket meg mer frem i rampelyset. Men i virkeligheten er vi begge ganske reserverte når det gjelder å dele fra privatlivet vårt. Det er mote som fyller opp feeden til Emili, og det er musikk, kultur og mote som møtes som fyller min feed. Vi deler egentlig ikke noe fra privatlivet eller parforholdet vårt. Vi deler de tingene vi har en lidenskap for, og som det gir mening å dele med andre.

– Jeg kan godt fortelle om privatlivet mitt og om ting som har vært vanskelig i livet mitt i intervjuer, men det er ikke noe jeg har lyst til å dykke ned i på Instagram, sier Emili Sindlev.

– Vi bruker ikke oss selv som privatpersoner og som par i kommersiell sammenheng, og jeg tror også det er grunnen til at vi utelukkende får positive kommentarer. Fordi det ikke bli for personlig.

Det handler om stilen deres og blikket for estetikk og mote.

– Vi får også mange hyggelige kommentarer fra spesielt utenlandske følgere, som går ut på at vi er et «mixed couple» og at de synes det er kult å se oss sammen. Men det tror jeg handler om at det treffer midt i tidsånden, og handler mer om en viktig samfunnsutvikling og ikke om oss to spesifikt som privatpersoner og par. Så det har jeg ikke noen problemer med. Det er bare kult, sier Mads Emil Møller.

– Alt det som er helt tett på, og i virkeligheten kun angår oss to, det holder vi fortsatt for oss selv, sier Emili Sindlev.

I den forstand så er pakten deres, den de inngikk dagen etter sitt første møte, fortsatt gyldig.

EMILI Egne klær.
MADS Egne klær.

© Olivia Frølich/Link Details