© Renate Torseth

Emilie Anker Stordalen: – Alt handler om å finne det man liker å drive med

Hotellåpning i København og familietid på hytta i Lillesand er blant sommerens viktigste begivenheter for Emilie. Vi fikk en snakk med denne hardtarbeidende kvinnen om hennes beste sommerminne, favoritt insta-kontoer og hvordan hun har klart å holde humøret oppe i disse koronatider.

Hva skal du i sommer?
– I juni åpnet vi vår største satsing i Danmark noensinne, Villa Copenhagen. Det er et helt unikt hotell midt i hjertet av København. Bortsett fra det, er planen å være i Lillesand med familien.

Hva liker du å gjøre i Oslo om sommeren?
– Etter å ha bodd i utlandet i mange år, har jeg blitt veldig bevisst på hvor heldige vi er som bor i Oslo med nærhet til fjell, sjø og byliv. Så en perfekt dag for meg i Oslo består av å trene eller gå tur ute i skogen eller langs vannet, for så å drikke litt vin med venner på restaurant.

Del et Oslo-tips du liker å holde for deg selv.
– En ting jeg lærte da jeg jobbet med Clarion Hotel The Hub, var hvor mange spennende ting man kan finne på Visit Norway eller Visit Oslo sine hjemmesider. Anbefales for nye tips!

Hvis du kunne reist utenlands, hvor skulle du ønske at du var akkurat nå?
– Jeg er veldig glad i skandinavisk sommer, men en liten tur til Frankrike hadde ikke vært dumt.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å besøke og med hvem?
– Jeg har veldig lyst til å dra til Svalbard en sommer. Jeg var der en vinter, og det var en helt surrealistisk og unik opplevelse. Vi har også pusset opp et flott hotell der, Funken Lodge, så dit ville jeg tatt med meg kjæresten min.

Hva er ditt beste sommerminne?
– Hele storfamilien som sitter ute til langt på natt i Lillesand og spiser middag sammen. Vi er ofte over 15 personer, og vi synger, prater, ler, gråter og deler historier fra året. Det er et herlig kaos, og jeg elsker hvert sekund av det.

Hvordan holder du humøret oppe i disse koronatider?
– Reiselivsbransjen er jo hardt rammet av koronakrisen, så for meg er det viktig å jobbe for at vi skal komme oss gjennom dette på best mulig måte. Jeg har fantastiske kollegaer, som gjør en stor innsats i disse dager. Håpet er å få tilbake alle som er permittert.

Hvis det er én person du kunne tilbrakt hele sommeren i karantene sammen med, hvem ville det vært?
– Kjæresten min, Jens. Han er verdens mest balanserte person og utdannet kokk, så det hadde jo blitt en topp sommer.

Hva tror du at du kommer til å ta med deg videre som lærdom etter å ha opplevd pandemien?
– Det er for tidlig å si, vi står jo fortsatt midt oppi dette. Men at vi alle vil forandre oss på en eller annen måte og ta med viktig lærdom, er åpenbart.

Hvilke plagg redder sommerstilen?
– En enkel hvit eller svart sommerkjole, som kan styles forskjellig ut ifra hva man skal den dagen.

Hva blir ditt neste kjøp?
– Jeg prøver å bli mer bevisst på å bruke alt jeg har i skapet, istedenfor å kjøpe nytt. I tillegg er jeg heldig som byttelåner litt med Gunhild (Stordalen, red. anm).

Hvilket skjønnhetsprodukt klarer du deg ikke uten om sommeren?
– Jeg skal være flink og si solkrem.

Dine favoritt-insta-kontoer akkurat nå?
– Det går mye i reisekontoer, som @condenasttraveller, @uniquedestinations, @mittoslo og @nytimestravel, for å nevne noen veldig få. Jeg synes også det er fint å ha litt humor og substans i feeden og liker godt @runeerkul, @bloombergbusiness, @businessweek og theskimm.

Hvilken app har du brukt mest den siste tiden?
– 100% google hangout. På det verste gikk jeg med to power banks fordi den stjeler så mye batteri.

For dem som drømmer om en karriere som din, hva er dine beste råd?
– Et hotell er unikt på den måten at det er et mikrounivers, og derfor har det rom for veldig mange ulike roller. Vi trenger økonomer, servicehelter, selgere, ledere, stylister, kokker, introverte og ekstroverte, høyt utdannede og selvlærte i en god miks. Så alt handler om å finne det man liker å drive med.

Vi ønsker å gratulere Emilie og Jens med den nylige forlovelsen <3