Giambattista Valli og Ann Sofie Johansson

Giambattista Valli X H&M: – Kjøperen følger ingen trender slavisk

Eksklusivt: Vi tok en prat med designerduoen Giambattista Valli og Ann Sofie Johansson om kolleksjonen alle snakker om!

Giambattista Valli om samarbeidet:

Hvilken tanke slo deg da H&M kontaktet deg for et mulig samarbeid?

– Jeg følte meg beæret. Jeg tror ikke H&M banker på døren til hvem som helst.

Hvem er den typiske Valli-kvinnen?

– Valli-jenta og Valli-gutten er veldig selvstendige og trygge på seg selv. De følger ikke noen trender slavisk og er eklektiske i stilen.

Hva inspirerte deg da du designet denne kolleksjonen?

Målet mitt med H&M-samarbeidet var å dele kjærligheten jeg har for alt det vakre, og få ta del i folks "happy times". Jeg har skapt en "abecedario" av Giambattista Valli-universet, det er et utvalg av tidløse plagg som du kan mikse og matche slik at de passer med din personlige stil. Det er plagg som vil vare og kan brukes igjen og igjen. For meg handler det alltid mer om stil enn mote.

Hva er din favoritt fra kolleksjonen?

– Jeg elsker alt. Hvert plagg i denne kolleksjon er skapt for å være unikt og tidløst i enhver garderobe, og man skal kunne mikse alt på kryss og tvers. Derfor har vi designet noen basisplagg som er perfekte til hverdags og unike kjoler til fest. Også er jeg veldig stolt over å ha skapt min første herrekolleksjon, selv om jeg aldri tenker på kjønn når jeg designer.

© To favoritter fra kolleksjonen

Ann Sofie Johansson, kreativ direktør i H&M om samarbeidet:

Hvorfor valgte dere å kontakte Giambattista Valli for et samarbeid?

– Vi valgte Giambattista Valli til årets H&M-designersamarbeid fordi han er den ubestridte mesteren i couture, med en fantastisk evne til å lage sterke silhuetter. Vi var også fascinerte over hvordan han snakket til den moderne kvinnen gjennom godt håndverk, som kommer tydelig frem i kolleksjonen.

Fortell oss om arbeidsprosessen?

– Prosessen rundt og før lanseringen av samarbeidskolleksjonene er alltid forskjellig for begge parter, men det er også da resultatet blir best. Det gir rom for kreativitet, god kommunikasjon og en unik tilnærming som blir sett og følt av kunder over hele verden. Vi har selvfølgelig lært mye opp gjennom årene, men med ny designer føles det alltid som en helt ny prosess hvert år. Vi gir vanligvis designerne frie tøyler, men H&M-teamet jobber også tett med dem, og vi lager skisser og deler idéer underveis.

Hva er det beste med designsamarbeidet?

– Jeg liker alltid lanseringer – når kunder handler i butikk eller på nett, og deretter legger ut bilder på sosiale medier. Jeg elsker å se entusiasme. Giambattista har alltid sagt at målet hans med samarbeidet var å gjøre flest mulig mennesker i verden lykkelige, og vi deler definitivt den samme filosofien.

Hva var den største utfordringen denne gangen?

– Hovedutfordringen var å få den samme effekten som en couture-kreasjon. Heldigvis var vi alle fornøyde da de første prøvene kom. Autentisitet er veldig viktig for Giambattista, og dette H&M-samarbeidet er en veldig ærlig representasjon av Giambattista Vallis couture-drøm.

Som designer, hva har du lært etter å ha jobbet sammen med Valli?

– Giambattista Vallis er ekstremt god på håndarbeid, men jeg beundrer han mest for gjennomføringsevnen. Han ser for seg hele kolleksjonen før han har designet den og er utrolig god på å ta i mot tilbakemeldinger og tilpasse designet.

Kolleksjonen lanseres i utvalgte butikker og på H&M.no 7.november.