Hanneli Mustaparta: – Jeg får en ro i naturen som jeg ikke får andre steder

Moteprofilen deler sine beste stiltips til bakken og forteller hvilke påsketradisjoner hun elsker.

Fortell oss hvordan din kjærlighetshistorie med fjellet startet...
– Da jeg bodde i New York og reiste verden rundt, fikk jeg plutselig en sterk dragning til den norske naturen. Jeg kunne være midt i Paris eller Singapore og drømme om fotturer og ski i Norge. Jeg får en ro i naturen som jeg ikke får andre steder.

Hva liker du å ha på deg når du står på ski?
– Det varierer. Jeg kan se for meg Iselin Steiros moteserie i franske Vogue, og gå for den viben med helhvitt fra topp til tå – eller kjøre sporty, norsk og cool med Amundsen, da ser jeg ofte flinkere ut på ski enn det jeg er. Eller litt seriøs, men kul skikjører i Peak Performance. Det viktigste er at jeg er varm og føler meg bra. Rossignol Stratoskiene mine er så fine og ser veldig italienske ut, de passer bra til alt jeg har på meg.

Da Hanneli falt for skitalentet Stian, ble det mange fjellturer.

Fortell oss om ditt aller beste minne fra fjellet..
– Det må være da Stian og jeg gikk vår første langrennstur sammen for noen år siden. Det ble en skikkelig magisk og morsom tur, selv om vi hadde planlagt superdårlig og endte med å drikke smeltet snø fordi vi ikke hadde medbragt noe. Et annet minne er da jeg dro rett fra moteuken i New York til stumpeski på bratte hjemmelagde hopp og masse tyrker-shots – og min første påskequiz. Sykt gøy!

Fortell oss hvordan du liker å feire påske i fjellet ...
– Påske for meg er å pynte og male påskeegg, spise lange og koselige fellesfrokoster og være ute på ski. Og nå har det jo blitt sånn at det helst gjerne må være en påskequiz også.

Hanneli i farta.

Hva er ditt beste stiltips for å se bra ut i bakken?
– Se for deg noen du synes er fine i bakken. Noen ganger ser jeg for meg old school italiensk 60-tallsstil, litt som fra Slim Aarons sine bilder, og bruker det som inspirasjon.

Hvis du skal anbefale et sted for skiferie – hvor ville det vært?
– Trysil er helt fantastisk! Bra bakker og masse fine langrennsløyper. I Uvdal er det helt nydelig å gå langrenn i fjellet, det blir ikke vakrere enn det. Gstaad i Sveits er veldig moro; gamle penger og skijåleri uten like og utrolig god mat. Aspen er jålete på en helt annen og morsom måte; østers i bakken er veldig gøy og føles herlig opulent. Snøen der er helt rå. Tørr og lett uten at det nødvendigvis må være iskaldt.

Hva gleder du deg til denne påsken?
– Jeg elsker påske! Mamma var så god på lage hyggelige tradisjoner. Fra jeg var liten malte og pyntet vi påskeegg og sist men ikke minst var det sykt spennende å lete etter påskeegget som mamma og pappa gjemte for oss. Vi skal på hytta i år og jeg har allerede kjøpt inn mengder med ferdige egg, maling som passer treåringer, fjær og glitter. Vi skal gå på langrenn og jeg gleder meg til å teste hvordan lille Fia på 7 måneder trives i pulk. Det er grenser for hvor langt vi får gått regner jeg med, med to barn under tre år, så vi får tenke lavterskel, kakao og bål mer enn at det blir veldig langt.

Ellers skal jeg komme meg ut i bakken, siden jeg ikke fikk stått i fjor på grunn av graviditeten. Det er koselig å tenke på at nå det er vi som skal lage gode minner og fine tradisjoner for våre barn, så de forhåpentligvis blir like glad i påsken som jeg er.