© Håkon Jørgensen

Ida Broen: – Jeg tror det viktigste er å lære å ha det bra alene før man går inn i et forhold

Ida Broen (26) er influenser og jobber med PR og som stylist for artister både her hjemme og internasjonalt. Hun har sluttet å tenke over at hun er singel, og bruker heller friheten det gir henne til å utforske nye ting og utvikle seg.

Det er mye fokus på hvor vanskelig det er å være singel under en pandemi, har du oppdaget noen oppturer? Fortell!
– Jeg er (evig) takknemlig for at jeg er singel akkurat nå, for det å ha en samboer midt i en pandemi må være en test i seg selv. Det positive er at du finner ut om vedkommende er den rette. Og så tror jeg at alt dette fører folk nærmere hverandre. Man lærer mye om hvem man ønsker å dele energien sin med.

Hvem er din singel-heltinne i populærkulturen? Hvorfor?
– Samantha i Sex og singelliv. Hun lever sitt beste liv, er selvstendig og fri!

Hva slags erfaringer har du gjort deg med alle dating-appene der ute? Og hva er ditt beste tips til dem som vil gjøre inntrykk på deg på en slik app?
– Jeg har aldri brukt noe dating-apper selv. Jeg tror ikke på at en app kan finne den rette for meg, selv om det kanskje funker for noen. Jeg liker old-school-metoden, den der jeg spør han søte foran meg i køen om nummeret hans eller Instagram-kontoen for å være mer tidsriktig.

Kanskje du møter noen i parken eller når du er ute og spiser?
Ta sjansen. Bare spør. Du taper ingenting.

Hvordan håper du en date skal beskrive deg etter første møte?
– At jeg har masse humor, ikke tar meg selv høytidelig og er selvstendig

"Jeg vil aldri være i et forhold der jeg ikke kan være «fri» eller være Ida."

Hva er en perfekt date for deg?
– Så lenge det er mat involvert, er jeg solgt. Og helst at han er flink til å ta initiativ.

Hva er ditt beste tips til single som kjenner på ensomhet og følelsen av at «alle andre» er i parforhold?
– Tenk på alt du har som kanskje de i et forhold ønsker eller drømmer om. Bruk tiden på egenpleie og selvutvikling. Før eller siden får man seg kanskje en partner, så nyt tiden du har nå. Og for guds skyld ikke jakt etter en partner. Ha heller is i magen, og la det skje når det skjer. Stol på meg!

Hva kommer du til å savne når du ikke er singel?
– Jeg vil aldri være i et forhold der jeg ikke kan være «fri» eller være Ida. Å være fri handler ikke om å være med andre, men å være fri til å leve og holde på med det man vil i form av jobb, reise og selvutvikling. Jeg tror nøkkelen til et sunt forhold er å ha separerte liv så man ikke blir én person. Egentid. Det er så sjukt viktig!

Hva har du lært om deg selv av å være singel en periode?
– Jeg tror det viktigste er å lære å ha det bra alene før man går inn i et forhold. Når man er singel, bør man bruke tiden til å finne ut hvem man er og hva man trenger. Det er så viktig å bli selvstendig. Jeg synes det mest attraktive ved andre mennesker er når de har ting på plass i livet psykisk, fysisk og økonomisk. Det er så sexy! Får ikke sagt det nok.

Hva er ditt beste stiltips til første date med noen?
– Vær deg selv, og kom som du er. Jeg tror ikke på det å stæsje seg noe ekstra for en date. Det er personligheten som skal sjarmere og imponere mer enn det du har på deg. Og før eller siden så kommer jo joggebuksa på, uansett!