Ida Hundvebakke: – Jeg brenner for at alle kvinner skal få kunnskapen de trenger for å kunne gjøre gode økonomiske valg for seg selv!

Ida Hundevebakken ante ingenting om aksjer da hun startet. I dag driver hun både en Instagram-konto og podkast om emnet. Hun brenner for å skape en møteplass for kvinner som ønsker å investere!

I månedens utgave av Costume fokuserer vi på finanslivet til kvinner og har tatt en prat med Ida Hundvebakk under Instagramprofilen @askjekaffe om aksjer, investering, personlig økonomi og hva som må til for at vi kvinner skal få full likestilling som menn når det gjelder lønn og formue.

Hva er dine beste tips for å forhandle frem en god avtale for deg selv?
– Stå på kravene, ikke vær beskjeden. Og om du er usikker på hva du skal kreve, spør andre rundt deg om vet det.

Menn tjener fortsatt mer enn kvinner? Hva tror du må til for å sørge for full likestilling når det gjelder lønn, investeringer og formue?
– Snakk om det! La økonomi, lønn og investeringer bli et naturlig samtaleemne blant venner og familie. Kvinner og menn har samme muligheten til å investere, verktøyene er de samme for alle. Har du kommet i gang, vær en investeringsvenn for andre!

Fortell om ditt engasjement rundt kvinner og finans - det har jo etter hvert blitt både podkast og instagramkonto om teamet
– Penger er makt, både for hvordan du kan påvirke eget liv og samfunnet rundt deg. Jeg brenner derfor for at alle kvinner skal få kunnskapen de trenger for å kunne gjøre gode økonomiske valg for seg selv.

Les resten av intervjuet med Ida Hundvebakk, samt vår covermodell Pooja Moor og forretningskvinne Tiril Refsum som står bak den plantebaserte suksesskafèen Oslo Raw om hvordan de styrer sin personlige økonomi, smarte sparetips og karriereråd.