Iman Meskini om ekteskapet: – Det har vært en eviglang bryllupsboble

Skam-stjerna Iman Meskini (24) hadde egentlig ikke tid til ny kjæreste. Men så møtte hun låtskriver og musikkmanager Mourad Jarrari (29) og dro på joggetur med ham.

FOTO: Julie Pike
JOURNALIST: Sonia Uppal
STYLING: Sonia Uppal
MAKEUP: Agnes Guldbrandsen og Hina Malik
HÅR: Daniel Degradi
FOTOASSISTENT: Steffen Aaland
RETUSJ: Yoo Sun

Hun er mest kjent fra NRK-serien Skam, og nå lyser hun opp med sitt kjente smil. I stuen hjemme på Tøyen i Oslo er det ikke vanskelig å se at kjærligheten til hennes nybakte ektemann er genuin.

Iman: – Vi møttes på et arrangement sommeren 2018, hvor Mourad jobbet som fotballtrener.

Mourad: – Det var et arrangement for vanskeligstilte ungdommer og barn. Hvert år har vi en festival der vi inviterer ulike personligheter og kjendiser, og det året kom Iman.

Iman: –Som offentlig person er jeg veldig vant til at folk kommer bort og snakker med meg, men akkurat den dagen var det Mourad som fanget all min oppmerksomhet.

Mourad: – Du må fortelle hvorfor.

Iman: – Fordi du hadde farget håret ditt gult! Med tiden har vi funnet ut av Mourad er fargeblind, han trodde faktisk det var blondt. Det var umulig å ikke legge merke til ham. Jeg husker at jeg tenkte at det var litt modig å farge håret sitt gult. Han skrev til meg på Instagram samme kveld, og sånn startet det hele.

Hva falt dere for ved hverandre?
Iman: – Mourad er veldig snill, god, morsom og så klart kjekk. Egenskapen jeg likevel falt mest for må være humoren, han er så morsom. Jeg husker da vi tekstet på Instagram, jeg satt og lo høyt.

Mourad: – Jeg visste jo hvem Iman var, men jeg hadde aldri sett Skam. Jeg visst ikke hvor stort det var, og hvor mye folk brydde seg om det. Så da hun dukket opp, husker jeg at jeg tenkte det var så omtenksomt, fordi hun tjente jo ikke noe på å være der. Jeg har tidligere tenkt at den perfekte drømmedamen ikke finnes, en som er like religiøs som jeg og samtidig et familiemenneske. Så da jeg så henne der den dagen, med familien sin, syntes jeg det var ... det var ... så fint! Men det var først etter at vi begynte å skrive til hverandre at jeg virkelig falt for henne. Det hun ikke forteller deg, er at etter den første kvelden skrev jeg til henne flere ganger, men fikk aldri svar. Noen uker senere, da jeg var i Tromsø på VG-lista-turné, husker jeg at mens gutta mine drev å festet og koste seg, tenkte jeg at det ikke var dette jeg ville. Jeg ville treffe noen å være sammen med. Iman svarte på meldingene mine den kvelden. Det viste seg at hun ikke hadde vært overlegen, bare travel i militæret.

Iman: – Da jeg kom fra militæret, skulle jeg videre på innspilling av 71 grader nord og måtte trene til det. Jeg hadde ikke så mye tid til overs, så jeg husker at jeg ba Mourad om å møte opp utenfor blokken min klokken ni på morgenen for en joggetur hvis han ville møtes. Jeg tenkte jo selvfølgelig at han ikke kom til å dukke opp, men der tok jeg feil. Vi jogget langs Akerselva, og sånn fortsatte det resten av uken.

Mourad: – Det var en fin måte å bli kjent på, vi unngikk den der litt kleine første daten.

Iman: – Vi fant også ut av vi begge ønsket et seriøst forhold. Islam er veldig viktig for meg, så det betød mye at han delte min tro og livsstil.

Mourad: – Den fjerde eller femte samtalen vi hadde handlet faktisk om ekteskap. Det var gøy å bli kjent, men ingen av oss hadde behov for en ny venn. Det var alt eller ingenting.

Iman: – Etter innspillingen av 71 grader nord dro jeg på utveksling til Jordan for å studere arabisk, og jeg husker at de månedene var veldig tøffe. Det var da vi bestemte oss for at vi skulle gifte oss.

MOURAD:
T-SKJORTE Balenciaga, 4 475 kr.
IMAN:
KJOLE Balenciaga, 20 900 kr.
HODESJAL Imans eget.

© Julie Pike

Hvordan var frieriet?
Iman: – Njaaa, det var over telefon at vi bestemte oss for å gifte oss. Jeg var jo i Jordan, så det ble aldri et tradisjonelt frieri med ned på ett kne, men mer sånn la oss gjøre det. Det var fint det.

Fortell om bryllupet ...
Iman: – Vi hadde først vielse på rådhuset og i moskeen, og så en liten feiring med familien.

Mourad: – Jeg husker at jeg fortalte gutta at det var så fint å se familiene samlet. Forholdet vårt hadde vært ganske privat før bryllupet, og nå fikk vi så mye støtte. Det var en veldig fin opplevelse.

Iman: – Planen var å ha en større fest 14. mars 2020, men den datoen havnet midt i nedstengningen. Det er så slitsomt å planlegge når man ikke vet når verden åpner igjen, så alt er lagt på is.

Hva er fremtidsplanene deres?
Mourad: – Jeg jobber som manager for artistene Nani og Simo. I tillegg er jeg låtskriver og har en agentjobb i publishing-selskapet Arctic Rights Management, som samarbeider med BMG International. De har et av sine største kontorer i L.A., så en drøm er å kunne reise til USA og jobbe der.

Iman: – Det er faktisk en av de tingene jeg beundrer ved Mourad. Han fortalte meg om drømmen om å flytte til L.A. og jobbe med musikk, og jeg har sett hvordan han jobber målrettet for at det skal skje, og det er så fint.

Iman: – Jeg ønsker først og fremst mer mangfold på norsk TV. Jeg skulle ønske en jente med hijab kunne få en rolle i en film som handlet om noe helt annet enn at hun dekket seg til. Det hadde vært kult.

Mourad: – Ja, Hunger Games med en jente som bruker hijab. Jeg skriver faktisk på en serieidé som jeg skal pitche til en norsk TV-kanal. Og den er formet litt som karakteren Iman beskriver, altså en jente med hijab som har en sterk historie der hodeplagget ikke er hovedfokuset. Det er en rolle jeg drømmer om at Iman skal spille.

"Vi giftet oss, reiste utenlands på bryllupsreise, deretter stengte grensene og siden har vi bare vært hjemme."