– Jeg elsker all skimote fra 60–70-tallet

Anett Ringstad (33) er mest kjent for å drive Oslos kuleste motemekka, Moniker. Hver påske bærer det til fjells – og stilen er fargerik og feminin.

Hvordan startet din kjærlighetshistorie med fjellet?
– Min kjærlighet for fjellet startet tidlig! Jeg har vært på fjellet nesten hver helg siden jeg var bitteliten, og jeg startet å stå på slalåm i 2–3-årsalderen. Jeg elsker fjellet, den friske luften og roen man får – i tillegg til all kosen man tillater seg.

Hva liker du å ha på deg når du står på ski?
– Jeg driver jo Moniker og Moniker Sport, så jeg har stor tilgang på fine ting. Jeg har blitt veldig glad i å stå med heldress, og er det veldig kaldt tar jeg en dunjakke over. Mine favorittmerker er Perfect Moment, Fusalp og Cordova.

Kaffe, morgensol og en jumpsuit med stjerner.

Fortell oss om ditt aller beste minne fra fjellet ...
– Jeg har så mange gode fjellminner, både sommer og vinter. Vi hadde en fantastisk tur over Besseggen for en del år siden, der vi tilfeldigvis endte opp på en gammel seter etterpå. Der fikk vi servert verdens beste mat, og vi overnattet i en liten hytte utenfor stølen. Det må være et av mine beste minner. Brimi Sæter, som dette nå heter, er absolutt et sted jeg drømmer om å reise tilbake til.

Fortell oss hvordan du liker å feire påske i fjellet ...
– Påsken er min absolutte favorittperiode på fjellet. Jeg er ikke så flink til å komme meg på langrenn i løpet av vinteren, men i påsken synes jeg det er helt magisk. Da foretrekker jeg nesten det fremfor bakken. Påsken for meg må inneholde en haug med appelsiner, solvegg, påskerenn og påskejakt for barna – og ikke minst noen timer på afterski, masse god mat og aperol.

Hva er ditt beste stiltips for å se bra ut i bakken?
– Skiklær har aldri vært mer gøy enn nå. Det finnes så mye forskjellig! For å se bra ut i bakken, mener jeg det må være en god miks av at det du har på er komfortabelt, ikke for stivt og teknisk nok til at du ikke fryser. Er dette på plass, kan du se fin ut i det meste. Jeg elsker alle skiklær med retro-look, og synes det er en vinner i skibakken.

Hvem er ditt stilikon for bra skistil?
– Jeg har ikke én favoritt, men elsker all skimote fra 60–70-tallet.

– Det er få steder som kan måle seg med Hemsedal når det kommer til tilbud i og utenfor bakken

Hvis du skal anbefale et sted for skiferie – hvor ville det vært?
– Det er få steder som kan måle seg med Hemsedal når det kommer til tilbud i og utenfor bakken. De siste årene har det poppet opp flere nye restauranter og hoteller, og tillegg er det, etter min mening, Norges beste bakker og veldig fine langrennsforhold.

Hva skal du gjøre denne påsken?
– Jeg skal til Hemsedal med familien i påsken. Barna mine allerede er fast bestemt på at det er en tradisjon å være på fjellet i påsken, hvor familien er samlet, så noe annet er uaktuelt. Selv om det også hadde fristet med en uke i varmere strøk. Jeg gleder meg spesielt til å sitte i solveggen, stå på ski i slush-føre, og ikke minst gå langrennsturer med våre hyttenaboer som har jevnaldrende barn, brenne bål, ha med noe god mat og sitte i solen i mange timer.