– Jeg elsker påsken og går all in hvert år

Designer og fiolinist Marte Krogh (46) er en ener i bakken – både når det gjelder stil og fart. Denne påsken går turen, som alltid, til Hemsedal med datteren Sofia og gode venner.

Hvordan startet din kjærlighetshistorie med fjellet?
– Familien min har hatt hytte i Valdres siden jeg var bitteliten. Der var vi i stort sett alle ferier og i helgene så ofte vi kunne. Jeg begynte med langrenn og slalåm i 2–3-årsalderen og etter hvert snowboard. Jeg elsket å være der, og jeg vil tro at det ga grunnlaget for min fascinasjon og kjærlighet for fjellet. Nå har jeg kjøpt mitt eget sted i Hemsedal, og dit drar jeg så ofte jeg kan.

Hvordan liker du å kle deg når du står eller går på ski?
– Jeg har alltid ull innerst; er det veldig kaldt, er det viktigere for meg å ikke fryse enn å se bra ut. Men de dagene det ikke er så kaldt, går jeg all in med tettsittende heldress og «beltbag». Kjører alltid med hjelm og gjerne en balaklava under hjelmen. På langrenn liker jeg også å ha på meg en tettsittende, men komfortabel heldress. Skidressene fra Cordova passer perfekt både i bakken og på langrenn. Mine favorittmerker nå er Perfect Moment, Cordova, Moncler, Fusalp, The North Face og Fretex. Jeg har også mye vintage skiklær. Min favoritt akkurat nå er en lang jakke fra OL i Nagano fra Fretex. Perfekt både i bakken og på after ski.

Hva er ditt beste fjellminne?
– Mitt aller beste minne fra fjellet må være da jeg var på snowboardcamp på Stryn sommerskisenter. Jeg var 15 år og hadde stått snowboard et par år allerede, men det var der jeg virkelig lærte av de beste i Norge på den tiden.

Hvordan liker du å feire påske?
– Jeg har feiret påske på fjellet siden jeg var to år, med unntak av «koronapåsken» i fjor. Så ja – det er absolutt en tradisjon. Jeg elsker påsken og går all in hvert år.

Hva er ditt beste stiltips for bakken?
– Jeg er jo stor fan av heldresser, men det viktigste er at den er komfortabel. Jeg bruker også ofte en boblevest over dressen med belte i livet.

Prinsesse Dianas skidresser og pannebånd er tilbake for fullt.

© Getty Images

Har du noen stilikoner for skimote?
– Jeg er veldig inspirert av skistilen på 70- og tidlig 80-tall. Elsker skistilen til prinsesse Diana.

Hva er ditt beste reisetips for ski?
– Hemsedal i Norge og Zermatt i Alpene.

Hva skal du denne påsken?
– Jeg skal til Hemsedal og jeg gleder meg veldig til alt egentlig. Første del av påsken skal jeg med familie og siste del med venner. Så jeg gleder meg både til påskeskirenn og påskeegg-jakt med datteren min, og til å endelig kunne gå på afterski og konserter igjen med venner.