Karl-Oskar Olsen fra Wood Wood
© Wood Wood

Karl-Oskar Olsen fra Wood Wood: “Vi er ikke kommet for å revolusjonere mote”

Se de første bildene av merkets AW21-kolleksjon, som ble presentert under moteuken i København

Hva kan du fortelle oss om FW21-kolleksjonen?

“AW21-kolleksjonen er skapt ut fra en visjon hvor vi har laget de produktene som best gjenspeiler Wood Wood anno 2021. Vi har jobbet med produkt i stedet for konsept, og vi har fokusert på de tingene som definerer oss i en ny, gjennomarbeidet og gjennomtenkt kolleksjon. Vi er ikke kommet for å revolusjonere mote; vi er her for å skape produkter som man kan relatere seg til. Kolleksjonene våre er laget med utgangspunkt i de nærmeste omgivelsene våre i Danmark, Berlin og London, hvor vi har butikker. Vi har etablert en tilhørighet til de områdene, og vi lar oss inspirere av kulturene der. Vi lager ikke produkter som er overdimensjonert eller uten funksjonalitet."

Kolleksjonen er jo laget under en spesiell tid, hvor stort sett hele verden har vært i lockdown. Er det noe som gjenspeiler seg i kolleksjonen?

“Nei, det er ikke noe som er overført til utformingen av kolleksjonen. Tidsrammen vår er bred i den forstand at vi snart har eksistert i tyve år, og derfor har vi brukt den siste tiden på å reflektere over vår utvikling som merke. Vi har trukket på interne referanser i stedet for å la oss inspirere av noe eksternt. I AW21 viderefører vi vår tradisjon for print i en oppdatert versjon, og introduserer jacquardvevet tøy, som tilfører en annen tekstur og et særegent uttrykk."

Hva er ditt favoritt-plagg fra kolleksjonen?

“Min favoritt er en bouclé-jakke med originalt W.W.-artwork. Den har et tidløst, men samtidig veldig spesifikt uttrykk, som gjenspeiler Wood Wood i en nåtidig kontekst. I tillegg elsker jeg bowling-toppene våre, som er inspirert av 50-tallet og laget i merinoull.”

Les mere om kolleksjonen her