– Kle deg smart fra innerst til ytterst, ingen ser veldig bra ut når de fryser!

Når designeren Celine Aagaard (42) ikke driver motehuset Envelope 1976, elsker hun å være i naturen. Stilen i bakken er like inspirerende og minimalistisk som hennes moteunivers.

Fortell oss hvordan din kjærlighetshistorie med fjellet startet ...
– Den startet da jeg var veldig liten, og var sammen med familien på Hardangervidda. Siden har jeg vært på fjellet i alle år, og fått oppleve det som magisk uansett sesong. Nå har vi latt oss inspirere av Hardangervidda, og oppkalt tre av våre sesongløse plagg derfra. Vidda, Hardanger og Geilo.

Hva liker du å ha på deg når du står på ski?
– En skibukse med seler fra Peak Performance, dunjakke, merinoull fra Envelope 1976, pologenser i resirkulert kasjmir eller hoodie, balaklava og selvsagt hjelm. Jakken fra Peak Performance har glidelås ved ermene så den kan bli en vest. Det er praktisk ved påsketider. Smith-hjelm, goggles fra Gucci, balaklava fra Sessions og votter fra The North Face. I hytteveggen blir det håndstrikket wild knit fra eget merke og solbriller.

Fortell oss om ditt aller beste minne fra fjellet ..
– Slekta har vært fantastiske til å ta vare på minner fra krigstiden i hyttebøker, så jeg blar ofte gjennom dem og ser tilbake på både hva mine besteforeldre gjorde og hva vi gjorde som barn. Tiden vi rakk å ha mens mormor og morfar levde, setter jeg stor pris på – isbading i elva, turer på Hardangervidda og skiturer etter 1. mai i T-skjorte og med høy solfaktor. Det var mange mil, og premien var alltid rømmevafler.

Kabelstrikk, balaklava og Gucci-goggles.

Fortell oss hvordan du liker å feire påske...
– Vi har feiret påsken på fjellet eller på Bali de siste årene. En dag ute på ski med blå himmel, solen høyt, nydelige skispor og påfølgende vin i glasset utenfor hytta er topp – litt afterski er alltid innafor.

Hva er ditt beste stiltips for å se bra ut i bakken?
– Å kle seg smart fra innerst til ytterst, ingen ser veldig bra ut når de fryser, hehe. Jeg har kjørt all black denne sesongen. Svart skibukse, svart jakke, svart balaklava og svart hjelm. Til og med svart snowboard…

Jackie O, et stilikon – også i bakken.

© Getty images

Hvem er ditt stilikon for bra skisstil?
– Det er mange ikoniske, men Jackie Kennedy var i en klasse for seg. Ellers hadde mormor en rå stil – foldeskjørt på ski! Ikonisk.

Hvis du skal anbefale et sted for skiferie – hvor ville det vært?
– Geilo for familieferie. Hemsedal og Fyri Resort for kjæresteferie eller vennetur med alpefølelse og afterski og poolclub. Jeg elsker kontraster, så det å kunne ta et bad etter skituren eller dagen i bakken, er helt optimalt. Vi hoppet faktisk i elva sist vi var der.

Hva skal du gjøre denne påsken?
– Påsken er alltid stas. I år skal den tilbringes på Svalbard, i byen og på fjellet.