© Johanna Siring

Kristina Cabrilo: – Jeg har lært å sette pris på de små ting

For Kristina Cabrilo (23) ble 2020 året hun måtte sette både karriere og kjærlighet på vent. Nå krysser hun fingrene for julefeiring med familien i Bosnia.

FOTO Johanna Siring
STYLING Sonia Uppal
HÅR OG MAKEUP Hina Malik og Jens Wiker
MAKEUPASSISTENT Alexandra Medame
FOTOASSISTENT Morten Skalstad
STYLINGASSISTENT Tonje Barstad og Alexandra Mieszkowska
Rawdah og Kristina er begge fra Idol Looks og i samme kohort.

2020 går mot slutten, hvordan vil du oppsummere dette året for deg?
– 2020 var et utfordrende år for alle. For meg gjaldt det ikke bare arbeid og karriere, men også privatlivet. Alt har plutselig stoppet opp, og jeg er ennå ikke helt klar over hva som faktisk skjer. Jeg var, som de aller fleste, antar jeg, ikke klar for en så drastisk forandring. Selvfølgelig har det vært noen fine øyeblikk innimellom, men hvis jeg skal være ærlig, vil jeg gjerne bare fjerne dette året fra hukommelsen min.

Hva har vært høydepunktet for deg rent profesjonelt i 2020?
– Jeg er veldig ny i denne bransjen, og akkurat da jeg følte at ting faktisk begynte å skje, ble det full stopp på grunn av pandemien. Det er flere ting jeg er stolt av, men hvis jeg må nevne én ting, så må det være signeringen med modellbyrået Elite Worldwide i sommer.

Hvordan har pandemien preget livet og karrieren din?
– Covid-19 kunne ikke ha kommet på et verre tidspunkt for karrieren min. Jeg måtte sette pause på både arbeids- og privatlivet. Men det jeg savnet mest var kjærlighetslivet, ettersom kjæresten min satt fast i London mens jeg var her i Oslo. Jeg fikk ikke sett ham på over fem måneder. Men skritt for skritt kommer alt tilbake til det normale igjen, og vi fortsetter der vi slapp.

KJOLE THE ATTICO hos Moniker, 28 999 kr.
SOLBRILLER Gucci, 4 090 kr.
ØREDOBBER H&M Conscious, 299 kr.

© Johanna Siring

Hva har du lært av å leve under en pandemi?
– Jeg har lært at ingenting blir slik du planlegger det. Det er vanskelig når du er vant til å ha frihet til å gjøre det du vil, til å reise, nyte livet med venner, og så er ingenting av det tillatt lenger. Det viktigste jeg har lært er å sette pris på selv de minste små ting, for de blir langt større og uvurderlige i slike situasjoner.

Hva liker du å gjøre i desember?
– Desember blir bare en vanlig måned for meg i år. Da jeg bodde hjemme med familien min, var det en annen historie. Jeg har nemlig en lillesøster som er ekspert på å skape julestemning. Nå er jeg alene i Oslo, så det blir ikke det samme som å feire jul med familien. Men jeg får gjøre det beste ut av solo-situasjonen min! Desember er en måned med ekstra fokus på fest og sosiale sammenkomster.

Hva er ingrediensene i en god fest for deg?
– Det eneste jeg trenger, er gode venner og bra mennesker rundt meg. Jeg har aldri vært så opptatt av fancy sammenkomster. Selvfølgelig liker jeg å pynte meg og sminke meg innimellom, men jeg foretrekker helst avslappede sosiale treff med en liten vennegjeng.

"Det eneste jeg trenger, er gode venner og bra mennesker rundt meg. Jeg har aldri vært så opptatt av fancy sammenkomster."

KRISTINA
TOPP H&M, 299 kr.
BLAZER Gucci, 16 750 kr.
BUKSE Gucci hos Mytheresa.com, 10 100 kr.
ØREDOBBER Sophie Bille Brahe hos David-Andersen, 9 100 kr.

RAWDAH
TRENCHCOAT Mulberry, 14 450 kr.
KJOLE SOM HODEPYNT H&M, 499 kr.

© Johanna Siring

Hvordan liker du å style deg når du skal på fest?
– Siden det ikke er så mange anledninger i livet mitt hvor høye hæler passer, er det definitivt nummer én på listen min. En hel dress eller oversizede bukser med en mer pyntet topp er etter min mening en ideell kombinasjon som forener både stil og komfort.

Hva er ditt beste stylingtips for fest?
– Når du gjør deg klar for en stor fest, så ta på noe som vil få andre mennesker til å snu seg etter deg. Go big or go home!

Gi oss et makeup-tips som redder fest-looken for deg?
– Naturlig er alltid in. Men spør du meg, er det fint å ha fokus på øynene. I dag kan du eksperimentere med sminke så mye du vil, så
lek med farger.

Hva slags musikk setter du på når du trenger å komme i festhumør?
– Musikksmaken min er ikke så lett å definere, og jeg er egentlig veldig rar når det kommer til musikk. Jeg liker kanskje best å lytte til melodisk techno, men hvis jeg gjør meg klar for å dra ut, så liker jeg 70-og 80-talls softrock. Den viben er jeg veldig glad i.

Rawdah og Kristina i antrekk fra Saint Laurent, pris på forespørsel.

SKJERF Burberry, 3 600 kr.

© Johanna Siring

Hva slags vertinne er du selv?
– Når det gjelder innsatsen på kjøkkenet, tror jeg at jeg kan få til det meste, men jeg må føle meg inspirert og virkelig har lyst. I hjemlandet mitt sies det at hvis du klarer å lage en hjemmelaget pai, som er en tradisjonell rett i Bosnia, så er du klar for ekteskap. Å lage akkurat denne paien unngår jeg så lenge som mulig.

Nevn en fest eller middag du aldri glemmer?
– Jeg glemmer aldri den bursdagen min da pappa ved et uhell satte seg på bursdagskaken min. Mamma hadde satt kaken på balkongen for at den skulle holde seg kald.

Hva slags forhold har du til julen?
– Jeg er ikke akkurat en person som kommer i julestemning i oktober, men jeg gleder meg veldig til jul. Jeg liker å reise tilbake til Bosnia og feire jul der med mine nærmeste venner og familie. Jeg vet dessverre ikke om det blir mulig i år, men jeg håper det skal gå.

Hva er dine håp og drømmer for 2021?
– Mitt største ønske er at hele situasjonen med pandemien endelig tar slutt, så vi kan få tilbake friheten vår! Først da kan vi begynne å håpe og drømme igjen. Det er mye jeg håper på når det gjelder karrieren min, men det viktigste er at vi er sunne og friske og at vi tar vare på hverandre. Resten kommer etter hvert!