LuisaViaRoma utvider med nytt bærekraftskonsept: "Vi kan oppnå store endringer hvis moteprodusentene virkelig engasjerer seg og tar ansvar for produksjonen sin"

Det eksklusive onlineuniverset LuisaViaRoma er i dag kjent for å forhandle noen av verdens mest luksuriøse brands. Nå utvider de med konseptet LVRSustainable som skal gjøre det enklere å shoppe mer bærekraftig på plattformen deres. Vi har i den sammenheng snakket med Maria Fernanda Hernandez Franco, Director of sustainability hos LuisaViaRoma.

Et av emnene som har stått øverst på moteverdenens agenda gjennom de seneste årene kan oppsummeres med ét ord: bærekraft. Designere såvel som butikker søker i større grad mot nye, mer ansvarsbevisste løsninger - og det gjelder også onlineuniverset LuisaViaRoma, som nettopp har lansert konseptet LVRSustainable.

LVRSustainable er en helt ny kategori på Luisaviaroma.com, som er dedikert til å inspirere brukerne til å shoppe mer ansvarsbevisst med et kuratert utvalg av bærekraftige motebrands og stilretninger innenfor alt fra klær til sko og tilbehør. Målet er å bygge opp et globalt fellesskap som støtter opp omkring bærekraftig mote - både når det kommer til for eksempel økologi, bruken av veganske materialer, empowerment av kvinner samt resirkulering og upcycling.

Blant utvalget hos LVRSustainable finner du Frankremme – et skandinavisk brand etablert i 2014, som designer og skaper plagg ut fra overskuddsmaterialer. Vi har snakket med Maria Fernanda Hernandez, director of sustainability hos LuisaViaRoma, om samarbeidet med Frankremme.

Hva inspirerte deg til å gjøre dette samarbeidet?
– Jeg mener at mote skal være appellerende, unikt og ha en transparent produksjon som tar hensyn til menneskene som står bak hvert item, det er det som gjør et brand spesielt og verdifullt.

Jeg forsøker alltid å sette meg i kundens posisjon reflektere over hva jeg selv ønsker å bli tilbudt som kunde. Jeg ville elske å finne unike plagg med en god energi som tar hensyn til planeten og kroppen min fordi det er er laget uten bruk av farlige kjemikalier, samt at menneskene som har skapt tingene har blitt behandlet på en god måte. Jeg ønsker å finne items som jeg vil sette pris på å ha i klesskapet i mange år, ting som føles spesielle grunnet den høye kvaliteten, designet, omtanken og kjærligheten bak dem.

Da jeg oppdaget Frankremme og møtte Frank for et par år siden likte jeg kjolenes kvalitet og ble overrasket over at kvalitetsmaterialene var oppsirkulert og ikke innebar nyproduksjon. Jeg satt meg mer inn i detaljene omkring kurateringen av de oppsirkulerte materialene, designet samt omtanken og promoteringen av kvinnene som er involvert i produksjonsprosessen.

Merket har så mange positive sider: høy kvalitet, bærekraftig produksjon, respekt for arbeiderne, miljøet og omtanke bak hvert design. Med fokuset på fokus på bærekraft, kvaliteten og designet er det en verdifull samarbeidspartner for LVRSustainable.
Jeg syntes det er fint at kunder som er interesserte i mote og kvalitet kan finne bærekraftige plagg som vil holde i mange år og tilføre verdi til garderoben.

Hvordan kan samarbeidet mellom Frankremme og LuisaViaRoma bidra til en mer bærekraftig shoppingopplevelse?
– Vel, LVRSustainable leverer til opp mot 130 land rundt hele verden, og kommuniserer på 10 forskjellige språk. Vi har derfor muligheten til å nå ut til et stort publikum og vise frem bærekraftige merker som Frankremme. Dette er veldig viktig fordi det hjelper kundene å være mer bevisste på hva som ligger bak hver produksjon og de tingene de kjøper, og det gir dem muligheten til å finne og handle fra fantastiske brands.

Jeg mener at informasjon, gjennomsiktighet og promoteringen av kvalitetsprodusenter - i ksamarbeidet med kundens valg om å kjøpe disse unike og miljøbevisste plaggene - vil bidra til en mer bærekraftig shoppingopplevelse.

Hvor mye ansvar syntes du moteindustrien har i forhold til at vi får skapt en mer klimavennlig verden?
– MYE, for moteindustrien har en stor påvirkning på miljøet. Vi kunne oppnå et stort skifte dersom moteprodusentene virkelig engasjerer seg og tar ansvar for sin produksjon, påvirkningen på miljøet og samfunnet, samt deler informasjon for å veilede kundene. På den andre siden er det kundene som skal skape et skifte i industrien gjennom å shoppe og støtte miljøbevisst mote og kreve mer informasjon og transparens, i tillegg til myndighetene som skal skape flere målsetninger og insentiver.

Du kan shoppe kolleksjonen fra Frankremme på Luisaviaroma.com.