Marianne Theodorsen: - Personligheten må skinne igjennom uansett hva du har på deg

Moteprofil Marianne Theodorsen (40) inspirerer oss daglig med sin fargerike profil på Instagram og misunnelsesverdige garderobe. Hun er kanskje en av landets flinkeste til å jakte sjeldne vintageskatter.

Du har så mye fint fra Chanel. Hvilket forhold har du til motehuset?
– Helt siden den dypere moteinteressen ble vekket i meg har jeg vært blodfan, og for meg er det fremdeles få ting som kan slå 90-tallets Chanel. Da den første vesken kom i hus for en 7–8 år siden, var det i hvert fall gjort, og nå vokser samlingen med jevne mellomrom – sko og klær inkludert. Jeg elsker å finne bruktkupp! Siden 2021 har jeg også hatt æren av å jobbe med Chanel – da jeg startet bloggen min på midten av 2000-tallet, var det liksom den ultimate og uoppnåeli- ge drømmen. Jeg må fremdeles klype meg i armen.

Hva var ditt første Chanel-kjøp?
– Det var en gjennomsiktig Chanel-flap som jeg fant på min favoritt-vintagebutikk i København, Bakkekilde. Nå har vesken fått en ny eier, men det var en veldig god start.

Hva er det ved historien til Coco Chanel som inspirerer deg?
– Til tross for en tøff start på livet og mye motgang, endte hun opp med å bli en av vår tids mest innovative og innflytelsesrike mote- skapere. Hun gikk fullstendig mot strømmen, og på en tid da korsettet var rådende introduserte hun kvinner for en helt ny og mer avslappet måte å kle seg på – en stil som er like relevant i dag.

Hvordan liker du å style Chanel, har du et tips?
– For meg er det viktig at personligheten din skinner igjennom uansett hva man har på deg. Du skal bære plagget og ikke omvendt. Jeg tror mange umiddelbart tenker at Chanel er veldig klassisk og damete, men jeg liker å tro at Chanel er et merke alle kan rocke uansett hvilken stil man har. Det er virkelig et massivt univers! Jeg bruker gjerne mine klassiske jakker med sneakers og slitte jeans, og veskene går jo til alt uansett, hallo!

Hva er ditt fineste Chanel-minne?
– Det var da jeg i fjor ble invitert av Chanel til Paris på noe de kaller «Discover Chanel». Det er en introduksjonstur til merket som noen få profiler får være med på hver sesong. Jeg fikk være med på min første Chanel-visning, fikk møte håndverkerne som leverer broderi, tweed og smykker til Chanel og andre store brands, og ikke minst fikk jeg besøke leiligheten til Gabrielle Chanel. Den er ikke åpen for offentligheten, så det var helt utrolig stort. Tiden står stille der, og veggene er fylt med så utrolig mye historie. Det var et minne for livet!

Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?
– Ha, ha, ha, det er altfor mye. Men en klassisk flap i caviarskinn og et par slippers med liten hæl er kanskje aller øverst akkurat nå.

Hvem og hva inspirerer deg?
– Åh, det kan være så mangt! Jeg er en sånn som kan inspireres av noe så enkelt som en deilig kopp kaffe, ha, ha. Men jeg elsker også alt kreativt, og får masse påfyll av film, kunst, musikk og reiser. Og så inspireres jeg veldig av folk som er uredde og tro mot sin egen stil – det være seg ultimat minimalisme eller helt over the top.

Hvilke tanker har du om at Chanel åpner i Norge?
– Bare ett ord: ENDELIG!

Du har en nydelig veskekolleksjon – hvordan har du klart å sikre deg de sjeldne skattene?
– Som godt over gjennomsnittet interessert har jeg en liste over vesker jeg er på utkikk etter, og jeg har opp igjennom årene lagret søk og sjekket alle mine favorittsider jevnlig, i tillegg til å ha gode kontakter som jobber i butikkene. Noen av veskene mine har jeg ramlet over tilfeldig, mens andre har krevd tid og tålmo- dighet. Den ene vesken min lette jeg etter i seks år før jeg plutselig fant den.

Hvor handler du Chanel vintage?
– I tillegg til Chanel-butikkene, elsker jeg eBay og Vestiaire. Rewind Vintage Affairs, Moonstone Vintage LA og Luxury Promise er også helt fantastiske.

Hva er ditt beste tips til andre som er på utkikk etter lignende vintage- skatter fra Chanel, hvordan gjøre et kupp?
– Tålmodighet er kanskje det aller viktigste – ikke forvent å gjøre et kupp den dagen du bestemmer deg for å investere i noe. Sjekk flere sider jevnlig, lagre søk så du får varslinger, og nedskaler søket ditt. Søker du bare «Chanel bag,» for eksempel, får du jo titusenvis av treff, men søker du «Chanel bag red caviar» reduserer du antallet treff betraktelig, og det blir litt lettere å finne frem i jungelen.

Hvis du kunne møtt sjefdesigner Virginie Viard,hva ville du spurt henne om?
– Jeg ville spurt henne om jeg kunne få besøke arkivet!