© Janne Rugland

Hanneli og Hege: –Vi er flinke til løfte hverandre opp

Hanneli Mustaparta (37) og Hege Aurelie Badendyck (41) er fashionistaer av internasjonalt format, og fant hverandre som venninner i det kreative samarbeidet.

"Det som er unikt med vennskapet vårt, er at vi unner hverandre gode ting, og ingen av oss føler at vi må tone oss ned."

HEGE: Kjole Hermès, pris på forespørsel. Høyhalset genser, Heges egen. Øredobber Jane Kønig, 1 375 kr. HANNELI: Topp Hermès, pris på forespørsel. Skjørt Hermès, pris på forespørsel. Øreringer Tom Wood, 4 199 kr

© Janne Rugland

Hanneli forteller at det kan være vanskelig å vite forskjellen på når man bare har det hyggelig med noen på jobb, og når man går over til å bli ekte venner i den internasjonale motebransjen.

Hanneli: Men med Hege har ting alltid vært veldig naturlig og komfortabelt. Hun er så varm og god, og veldig positiv! Det som er unikt med vennskapet vårt, er at vi unner hverandre gode ting, og ingen av oss føler at vi må tone oss ned. Hege har alltid vært veldig støttende, og synes det er gøy når det går bra med meg, og jeg føler det samme med henne. Vi er flinke til løfte hverandre opp og la hverandre blomstre. Det synes jeg flere norske jenter burde bli mye flinkere til!

Hege: Jeg synes vennene man får som voksen betyr veldig mye. Man skal ikke tenke at et vennskap er mindre «dypt» fordi man ikke er barndomsvenninner. Når man både jobber sammen og er venninner, så tør man pushe hverandre videre. Man kan også snakke business og være kvinner som er opptatt av karrieren. Være helt ærlige med hverandre, og kunne si hva som er vanskelig og hva som er bra. Derfor blir nyere vennskap ofte mer fruktbare enn de man har hatt fra barndommen. Selv om det er hyggelig med dem som har kjent deg siden du hadde rottehale også.

Hege forklarer at det er ofte derfor man jobber med de samme folkene også, ikke fordi man er redd for nye mennesker.

Hege: Hanneli og jeg vet at vi begge leverer og gjør vårt ytterste på hver eneste jobb. Hun vet hvordan jeg blir når jeg er stressa. Vi er begge litt ekstreme, men vi stoler helt på hverandre. Vi bare pusher på helt til alle blir helt fornøyd. Og vi er direkte, vi kan si alt rett ut og er lojale mot hverandre i tykt og tynt.

Hanneli: Vi forstår hverandre veldig, veldig godt. Hege har et internasjonalt tankesett, som jeg digger. Jeg blir alltid veldig inspirert av Hege. Hun er sykt flink til å kle seg, og har latterlig god smak. Jeg slapper alltid av med henne, fordi hun forstår meg så godt.

Hege: Vi har lik smak på mye, noe som gjør at vi har «bondet» på estetiske ting. Det er veldig gøy, for det er det ikke alle som kicker på. Hanneli er alltid inspirerende, selv om hun bare har på seg en jeans og en T-skjorte. Men da er det en fantastisk jeans, og en kul styling, da.

De tror og håper de fortsatt er venninner når de blir gamle og grå, men sannsynligvis fortsatt stilsikre og rå.

Hanneli: Da drar vi kanskje på venninneturer til Paris, og har begynt å røyke fordi vi har blitt så gamle at vi ikke bryr oss lenger … Så sitter vi på en fortausrestaurant i Paris og mimrer om da vi var unge. Eller kanskje vi går på Baker Hansen med alle de hundre barnebarna, og snakker om da vi satt der og lurte på hvordan livet skulle bli når vi ble foreldre.

Hege: Vi kommer til å henge sammen fortsatt! Jeg tror vi kommer til å møtes over et glass hvitvin på Theatercaféen, som vi alltid har gjort. Vi har ikke gjort det på en stund nå, da – nå tar Hanneli seg en kopp te, og jeg drikker kaffe som vanlig. Så går vi ned i kjelleren til det speilet med den tykke rammen, der vi tok bilde sammen da vi var gravide begge to. Og så tenker vi: «Jøye meg, som tiden har flydd, men så fint vi har det.» Det håper jeg.

Hanneli: Åh, så koselig! Nå ble jeg nesten rørt.