© Mango

Nå kan du se Pernille Teisbæks nye kolleksjon med Mango

Vi har tatt en prat med stilikonet Pernille Teisbæk, som i dag lanserer en kolleksjon laget i samarbeid med highstreetmerket Mango. Les om hennes tanker bak kolleksjonen, hvordan hennes egen stil avspeiler seg i den, samt hvilke plagg hun gleder seg til å bruke.

Hvorfor har du valgt å samarbeide med Mango? Hva liker du ved merket?
"Jeg har samarbeidet med Mango i seks år nå, og vi har på den tiden laget mange forskjellige og spennende prosjekter og kampanjer. Vi har snakket om dette designprosjektet i flere år nå, og endelig kunne vi gjennomføre samarbeidet om en bærekraftig kolleksjon.”

Hva var din inspirasjon bak kolleksjonen?
"Jeg ville gjerne skape en kolleksjon med tidløse og essensielle plagg, som kan holde i lang tid. For meg er essensielle plagg noen som er enkle bruke både om dagen og kvelden – for eksempel et par jeans, en hvit t-skjorte eller en klassisk blazer. Utover dette ville jeg gjerne skape en rekke sterke items som kan inngå i en eksisterende garderobe, og som kan gjenbrukes over mange sesonger. Så jeg hadde veldig raskt en klar visjon for hvordan alle looks og stiler skulle se ut.”

"Jeg kan se meg selv bruke mange av plaggene da de passer godt inn i min eksisterende garderobe”

Hva har vært det morsomste ved å skape kolleksjonen?
"Fra starten av hadde jeg en sterk intuisjon om hvordan kolleksjonen skulle være. Derfor var det veldig lett for meg å lage et moodboard samt å begrense kolleksjonen til det jeg syntes er blitt en sterk kolleksjon med mange stylingmuligheter. Jeg var veldig imponert over at Mango-teamet snappet opp idéene mine og forsto visjonene mine for både silhuetter, materialer og farger. Videre er det alltid fantastisk å se idéene sine bli en realitet.”

Hvordan avspeiler kolleksjonen deg og din estetikk?
"På mange måter representerer den mitt forhold til tøy. Klærne i kolleksjonen er enkle å bære, de har vakre silhuetter, er flatterende og fargerne er nøytrale – akkurat som jeg liker det. Jeg kan se meg selv bruke mange av plaggene fordi de passer godt inn i min eksisterende garderobe. Jeg vet at klærne vil være relevante og brukbare i mange år fremover.”

Hva er ditt favoritt-plagg fra kolleksjonen?
"Jeg har mange favoritter, men jeg elsker en god dress, hvor delene både kan bæres separat med et par jeans eller en basic t-skjorte, eller hvor dressen kan brukes samlet med et par sneakers og en tanktop. Jakkene fra kolleksjonen er også fantastiske, fordi fargerne og materialene er så gode. Jeg kan ikke vente på de kjøligere høstdagene så jeg kan begynne å bruke de."

Hvem vil du gjerne se iført kolleksjonen?
"Jeg har prøvd å skape silhuetter, farger og basisplagg som kan passe inn i enhver garderobe. Jeg vil være veldig beæret over å se sterke og kule kvinner bære kolleksjonen.”

Motebransjen er under store omveltninger akkurat nå, og det er skjedd et skifte mot et større fokus på bærekraft. Hvordan har dere tenkt det inn i kolleksjonen?
"Det er et veldig viktig tema, og det har stor betydning for meg personlig å reflektere over og overveie i alle prosjektene mine. Generelt tror jeg på en garderobe med klassiske items som kan holde lenge, og som kan bæres om og om igjen. Min kolleksjon for Mango er enkel å integrere i en eksisterende garderobe fordi den inneholder stiler som kan vare mange sesonger frem.”