© Johanna Siring

Rawdah Mohamed: - Dette året har vært både hektisk og rolig samtidig

Modell og vernepleier Rawdah Mohamed (29) vant både Årets stilikon og Årets modell på Costume Awards, og fortsetter å nå nye høyder i moteverdenen. Pandemien har lært henne at hun innerst inne er en introvert.

FOTO: Johanna Siring
STYLING: Sonia Uppal
HÅR OG MAKEUP Hina Malik og Jens Wiker
MAKEUPASSISTENT Alexandra Medame
FOTOASSISTENT Morten Skalstad
STYLINGASSISTENT Tonje Barstad og Alexandra Mieszkowska
Rawdah og Kristina er begge fra Idol Looks og i samme kohort.

2020 går mot slutten, hvordan vil du oppsummere dette året for deg?
– Dette året har vært både hektisk og rolig samtidig. Definitivt et merkelig år. Jeg kommer ikke til å glemme Heksa 2020 med det første.

Hva har vært høydepunktet for deg rent profesjonelt i 2020?
– Det har vært at jeg har fått gått min første visning i Milano for Max Mara.

Hvordan har pandemien preget livet og karrieren din?
– Den har ikke preget livet mitt noe særlig, siden jeg trives veldig godt i eget selskap. Jeg har kost meg masse i min egen leilighet og fått muligheten til å lese masse bøker. Jeg lever et hektisk liv med mye jobbing vanligvis, så når jeg får muligheten til å ta vare på meg selv og andre i samfunnet griper jeg den. Karrieren min har nok bremset opp som mange andres, i hvert fall modelljobben. Jeg jobber også som helsepersonell, derfor har jeg hatt hjertet i halsen. Jeg har vært redd for hvordan viruset kan slå ut hos de svakeste.

Hva har du lært av å leve under en pandemi?
– At jeg innerst inne er en introvert. At man ikke skal være så engstelig for ting som det uansett er utenfor dine evner å gjøre noe med.

TOPP Alexandre Mattiussi hos Mytheresa.com, 2 700 kr.

© Johanna Siring

Hva liker du å gjøre i desember?
– Jeg liker å vandre rundt i byen og se på alle menneskene som gleder seg til jul, se alle de forventningsfulle ansiktene som lyser opp i en ellers mørk måned. Jeg skal lære å stå på ski sammen med datteren min i år også, og virkelig delta i vinteraktivitetene i stedet for å bare gjemme meg med en varm kakao innendørs. Desember pleier å være måneden for fester og sosiale sammenkomster.

Hva er ingrediensene i en god fest for deg?
– Et fantastisk antrekk. Jeg dukker opp på sosiale sammenkomster kun for å ha en anledning til å pynte meg. Så håper jeg på litt drama og underholdning i tillegg, og vennegjengen min byr gjerne på begge deler.

Hvordan liker du å style deg når du skal på fest?
– Det kommer an på om det er noen jeg vil imponere på festen. Hvis jeg virkelig skal slå på stortromma, blir det en lang kjole med splitt og markerte skuldre, med noen høye og tettsittende støvletter. Gjerne glitrende eller med noe stæsj på, hvis kjolen er enkel. Jeg velger helst helt naturlig sminke med en sterk leppestift.

"Jeg er faktisk ikke så interessert i musikk. Klærne mine er som regel det som får meg i festhumør."

KJOLE Bottega Veneta, pris på forespørsel

© Johanna Siring

Hva er ditt beste stylingtips for fest?
– Det beste tipset er å velge hva som skal være i fokus. Ofte kan man bli altfor gira og ta på flere ting som tar for mye oppmerksomhet. Skal man ha kjolen i fokus, synes jeg man bør prøve å tone ned alt annet. Har du noen fine sko du ønsker å bruke, så la dem få skinne alene. Jeg liker å fokusere på enten antrekk eller sminke, aldri begge deler samtidig. Det kan fort bli litt for mye av det gode.

Gi oss et makeup-tips som redder fest-looken for deg?
– Leppestift. Hvis du har på deg den riktige leppestiften, er det ikke mye annet du trenger. La den gjøre det harde arbeidet for deg, så kan du kose deg på fest.

Hva slags musikk setter du på når du trenger å komme i festhumør?
– Jeg er faktisk ikke interessert i musikk. Klærne mine er som regel det som får meg i festhumør.

Hva slags vertinne er du selv?
– En med catering, ha,ha! Jeg blir så stresset av å varte opp for folk at jeg ikke får kost meg. Å passe på at alle koser seg, det blir for mye for meg.

KRISTINA
TOPP H&M, 299 kr.
BLAZER Gucci, 16 750 kr.
BUKSE Gucci hos Mytheresa.com, 10 100 kr.
ØREDOBBER Sophie Bille Brahe hos David-Andersen, 9 100 kr.

RAWDAH
TRENCHCOAT Mulberry, 14 450 kr.
KJOLE SOM HODEPYNT H&M, 499 kr.

© Johanna Siring

Nevn en fest eller middag du aldri glemmer?
– Jeg ble invitert på en forlovelsesfest til en venninne, og der dukket det opp to erkefiender – for begge var invitert. Det var en iskald front mellom dem i en time før kranglingen startet. Jeg hadde på meg hvit kjole, og stod klar med en våt klut med Zalo i tilfelle noen dråper drikke skulle bli sølt på kjolen min. Det var en intens kveld, men veldig spennende.

Hva slags forhold har du til julen?
— Jeg feirer ikke jul, så jeg har ikke et sterkt forhold til den. Men jeg setter pris på alle godsakene kollegaene mine tar med seg på jobb på denne tiden av året. Ellers er det en tid på året hvor alle er hjemme, og jeg får møte bekjente jeg ikke har sett mye til resten av året.

Hva er dine håp og drømmer for 2021?
— At covid-19 tar hintet og forsvinner!