Maren & Kyrre Kygo Plan Norge Tom Wood
© Johannes Lovund

Sammen om likestilling: Maren & Kyrre

Hva betyr likestilling for noen av Norges mest travle og fremadstormende it-par? Vi har tatt en prat med Maren og Kyrre, mest kjent som artisten Kygo, som er med og støtter Costume og Tom Woods samarbeid med Plan Norge for jenters likeverd.

Folk kjenner ham best som Kygo, bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll (28), mannen som har blitt en av verdens største artister og produsenter på drøye fem år. Han har over 33,3 millioner månedlige lyttere på Spotify, og låtene hans Firestone, Stole the Show og Stay har blitt internasjonale hits. I år har han gitt ut sin første norskspråklige låt Kem Kan Eg Ringe sammen med Store P og Lars Vaular. Fjoråret innebar 87 konserter i 31 land og ny turnérekord.

Denne høsten planlegger Kygo å tilbringe mer tid sammen med kjæresten Maren Platou (26) og produsere ny musikk i parets villa i Fana, Bergen.

Kjæresten Maren, som er kjent fra Costume.no hvor den populære bloggen hennes ligger, tar en pause fra sykepleieryrket for å fokusere på egen merkevare og oppnå det hun drømmer om med sine sosiale kanaler. Hun skal også reise mer og pusse opp det nye huset deres i Bergen.

Maren & Kyrre Kygo Plan Norge Tom Wood

Maren: Kjole Ganni, 4 499 kr. // Kåpe Loewe, 26 490 kr. // Sko Nike, 1 299 kr. Kyrre: Frakk Moncler 30 400 kr. // Bukse Acne 2 400kr.

© Johannes Lovund

Hvordan traff dere hverandre?

Maren: – Vi ble kjent via felles venner for fem år siden, og hadde det veldig gøy den sommeren vi møttes. Det tok litt tid før det ble ordentlig seriøst mellom oss, siden Kyrre stadig var på reisefot.

Beskriv hverandre med tre ord.

Kyrre: – Maren er omtenksom, morsom og søt.

Maren : – Kyrre er hardtarbeidende, kjekk og til tider sta.

På hvilken måte er dere bevisste på likestilling i forholdet deres?

Maren: – Gjensidig respekt er viktig for oss. Vi støtter hverandres karrierevalg og unner hverandre det beste.

Kyrre: – Vi lever et travelt liv, men på hjemmebane prøver vi å dele likt på de kjedelige arbeidsoppgavene. Men jeg må nok ærlig innrømme at Maren er litt flinkere enn meg.

Gi et eksempel på hva dere legger i begrepet likeverd i samfunnet?

Kyrre: – Like muligheter og rettigheter for alle, uansett funksjonsnivå og egenskaper. Vi vil at det norske samfunnet skal være inkluderende – med et mangfold vi kan være stolte av. Alle er like mye verdt.

Les også: Her er vinneren av Jenteprisen 2019

Maren & Kyrre Kygo Plan Norge Tom Wood
© Johannes Lovund

Fortell om et eksempel på en sak knyttet til likestilling som opptar dere i Norge eller verden akkurat nå?

Kyrre og Maren: – Abortloven, både i Norge og USA. Den provoserer mange, inkludert oss. Kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp, og vi mener at disse lovene som har blitt vedtatt er et enormt nederlag for kvinners rettigheter.

Den 11. oktober er det FNs internasjonale jentedag – hva håper dere neste generasjon jenter og gutter vil gjøre annerledes på likestillingsfronten?

Kyrre og Maren: – Vi håper at neste generasjon fortsetter å kjempe for likestilling, og ikke tar for gitt det arbeidet som er lagt ned av kvinneforkjempere i generasjonene før oss.

Hvis dere skulle gitt ett råd til dem som vokser opp nå, hva ville det vært?

Kyrre og Maren: – Gi litt mer faen, rett og slett. Man må ikke la seg påvirke av andre, spesielt ikke på sosiale medier. Og husk at med hardt arbeid kan man oppnå det meste.

COSTUME x TOM WOOD x PLAN

For tredje år på rad samarbeider Costume med Plan International, for å sette fokus på en av våre hjerte-saker – jenters likeverd. I år har vi fått med oss Tom Wood på laget, og de har designet en eksklusiv Equality-ring i både dame- og herreversjon. Hele overskuddet av salget går til Plan International. Ringene er til salgs nå for 1.299 kroner, og vi er så glade for at disse inspirerende parene er med og fronter prosjektet.