© Produsentene

Shay Mitchell: – Gjør det du vil, ikke det som forventes

Se de beste skjønnhetstipsene til Pretty Little Liars-stjerne og influenser Shay Mitchell - som mener det beste du kan gjøre er å være deg selv.

Hun har 27 millioner Instagram-følgere, over 4 millioner YouTube-abonnenter og ytterligere 3 millioner Twitter-fans. Men noen ganger ønsker 32 år gamle Shay Mitchell bare en pause. Vi tok en prat med den tidligere Pretty Little Liars-stjernen, kanskje mest kjent som skjønnhetsinfluenser, og nå også ambassadør for Cacharel-duften.

Definer hva skjønnhet betyr for deg
– Det er to måter å definere skjønnhet på – en man kan se og en som kun kan føles. Den ene trenger nødvendigvis ikke å påvirke den andre. For meg handler det ytre mer om selvtillit, styrke og måten du uttrykker din indre skjønnhet på gjennom sminke, mote og ting du bryr deg om. Skjønnhet på innsiden handler om hvordan du behandler andre og hvordan du får dem til å føle seg.

Fortell om duften du fronter og om samarbeidet med Cacharel
– Parfymene fra Cacharel handler om frihet, uavhengighet og styrke. Duften, Yes I Am Fabulous fanger hele essensen til parfymemerket. Jeg elsker individuelle dufter, og er spesielt stolt av å kunne fronte denne duften fordi vi som kvinner alle er målbevisste og frittalende på våre egne måter. Vi er trofaste mot en parfyme, men kan veksle mellom ulike dufter etter hvordan vi føler oss.

Hvordan får duften deg til å føle deg?
– I am PINK får meg til å føle meg balansert, sprek og morsom. Den er perfekt for en søndagstur til bondens marked eller en kveld med gode venner. I am RED får meg til å føle meg mer selvstendig. Passer utmerket når jeg skal overbevise kunder i et viktig forretningsmøte eller på audition. Og I am FABULOUS får meg til å føle meg sensuell og elegant, og derfor passer den perfekt til en kveld på byen.

Hva er ditt skjønnhetsmantra?
– Gjør det du vil, og ikke det som forventes. Du ser og føler deg alltid best når du er ditt sanne, mest autentiske deg.

Hvilken skjønnhetsrutine sverger du til?
– Fuktighet, fuktighet, fuktighet. Og en sunn livsstil. Det som foregår på innsiden gjenspeiler alt på utsiden. Derfor er det viktig å holde kroppen hydrert, aktiv og sunn.

"Det er to måter å definere skjønnhet på – en man kan se og en som kun kan føles." — Shay Mitchell

Vi er store fans av makeupartisten din, Patrick Ta. Hva er det beste sminketrikset du har lært fra ham?
– At blending er hemmeligheten bak en duggfrisk og glødende hud. Han bruker alltid en fuktig sminkesvamp for å smelte sminkeproduktene inn i hverandre, og samme svamp til å pudre over for at sminken skal holde seg på plass.

Når føler du deg på ditt fineste?
– Når håret er nyvasket og huden velpleid med produkter fra Shani Darden, som er min faste hudpleier. Jeg har også noen helt egne triks, som for eksempel å fylle en bolle med varmt vann og tilføre essensielle oljer som lavendel for å dampe ansiktet og berolige sansene. Og ser jeg veldig trøtt ut, dypper jeg ansiktet i en bolle med isvann. Det demper hevelser og gir øyeblikkelig et våkent blikk.

Hva er den siste skjønnhetstrenden du googlet?
– Helse og skjønnhetsfordeler ved amming. Jeg har akkurat fått en liten jente, så jeg googler de rareste ting.

Du har et fantastisk fint hår. Hva gjør du med det?
– Jeg vet at det er veldig kjedelig å høre, men jeg har veldig gode gener takket være moren min som er fra Filippinene. Hun har lært meg at alle hårproblemer kan løses med kokosolje. Jeg unngår også sterke kjemikalier og farger håret sjelden.

Fokus på øynene eller leppene når du skal på fest?
– Øynene! En vingeformet eyeliner eller sotede øyne – alltid.

Hvilke skjønnhetsbloggere følger du?
– Jeg elsker Desi Perkins og Makeup Shayla på YouTube, begge er veldig inspirerende.

Føler du press for å opprettholde et visst utseende eller status?
– Jeg følte meg vel mest utsatt da jeg var gravid. Det var dager hvor kroppen ikke føltes som min lenger, og ingenting passet meg. Men jeg visste også at det var midlertidig, og at det var verdt det. Jeg trives med å være i rampelyset og å dele glamorøse øyeblikk fra livet, men jeg liker også å holde mye privat, selv om det kanskje ikke alltid virker sånn.

Hender det at du føler deg usikker?
– Ja, det skjer hele tiden, men da trenge jeg bare en liten pause. Vi mennesker er veldig sårbare, men må lære oss å bry oss om de tingene som faktisk betyr noe. Jeg prøver å sette pris på at jeg er frisk, og at de rundt meg har det bra.

Du avslørte graviditeten din for første gang på Instagram og bekreftet barnefaren, Matte Babel, på YouTube. Hvor stor del av hverdagen din er styrt av sosiale medier?
– Jeg har lenge holdt på med YouTube, og delt både gode og vonde øyeblikk. Så det faller meg ganske naturlig å dele nyheter som dette med følgerne mine, som er blitt et slags «community». Jeg er ganske åpen om det meste, fordi det er viktig å vise at ikke alt i livet er perfekt, slik som mange tror. Og jeg merker at akkurat det verdsettes av mine fans.

Hva har du lyst til å drive med fremover?
– Akkurat nå er jeg mamma på fulltid, men jeg er også veldig aktiv på YouTube og deler skjønnhets- og treningstips, men vil kanskje etter hvert skape noe eget.