Pia Tjelta kleskolleksjin
© Foto Renate Torseth/Pudder Agency

– Jeg lærte å anerkjenne min egen sårbarhet og alt jeg var redd for i livet

Hun omfavner rollen som trebarnsmor, filmstjerne, skuespiller og designer på imponerende vis. I disse dager er hun aktuell med ny kleskolleksjon!

Vi er vant til å se Pia Tjelta skinne, på skjermen, på bilder, eller på nettopp den røde løperen. Nå vil hun få oss vanlige dødelige til å føle oss «amazing» iført sin egen kleskolleksjon. Med erfaring fra tjue år med kostymeprøver, flere designsamarbeid med By Timo og dyp psykologisk skuespillerinnsikt, har hun gode forutsetninger for å lykkes.

– Denne kolleksjonen har en slags overskrift om at når kvinner slapper av, når vi klarer å ta et skritt tilbake, så er det nesten en naturlov at da kan ting komme til oss. Det å være for fremoverlent kan ofte virke mot sin hensikt, sier Pia.

I løpet av de to siste årene har hun rukket å spille inn fire Beck-filmer i Sverige og en ny sesong av Neste sommer, samt medvirke i Arild Ommundsens film Now its´ dark og Lykkeland-serien med Petter Næss, begge i hjembyen Stavanger, spilt i Lille Eyolf på Nasjonalteateret og fått tvillinger med samboer Oddgeir Thune.

Pia forteller at hun i lang tid var veldig «villete». Hun ville så mye, og prøvde for hardt.

– Jeg lærte å anerkjenne min egen sårbarhet og alt jeg var redd for i livet. At det er ok å føle at du ikke får til noen ting, og det er ok å være redd. I det øyeblikket oppsto det en form for trygghet i den angsten. Jeg kan stå ganske rakrygget i det å være både skjør og redd og ha masse frykt i meg. Og i det så ble jeg litt en maskin, hvis du skjønner

Les resten av det åpenhjerta intervjuet, og se de nydelige bildene i siste nummer av Costume, som står i butikkhylla nå!

© Foto Renate Torseth/Pudder Agency. Styling: Randi H. Svendsen. Hår og makeup: Linn Linnea/Gevir. Fotoassistent: Karoline Brenden Skaug. Stylingassistent: Elena Pedersen