Julie Bergan
© Stephen Butkus

Julie Bergan: – Jeg liker å ha på meg noe som får folk til å reagere

Uansett hvilken scene, festival eller arrangement Julie Bergan (22) spiller på, er det samme regel som gjelder: Gi alt! Bli bedre kjent med vår nye festivalfavoritt!!

Hva gleder du deg mest til i sommer?
– Jeg gleder meg aller mest til alle festivalene jeg skal spille på – og til sol, bading og alt som hører med til denne deilige årstiden.

Hvilke festivaler skal du spille på?
– Jeg skal blant annet opptre på Trænafestivalen i Træna, Slottsfjell i Tønsberg, Steinkjerfestivalen i Steinkjer, Jugendfest i Ålesund, Rakettnatt i Tromsø, Utopia i Stavanger og Midnattsrocken i Lakselv. Det blir gøy!

Hva er din favorittfestival?
– Det kommer veldig an på hvilke artister som er booket og hvordan været og stemningen er. Er det bra musikk, fint vær og folk jeg er glad i der, er festivalen en vinner uansett.

Skiller festivalopptredener seg fra vanlige konserter?
– Personlig er det ingen forskjell for meg om jeg spiller på en konsert, festival eller event. Jeg gir hundre prosent av meg selv uansett hvilken scene jeg står på. Når det er sagt, så er det alltid en spesiell stemning på festivaler. Man spiller som regel ute, og det er utrolig mange mennesker innenfor et begrenset område. Det gir meg veldig mye energi å se at alle koser seg med musikken.

Les også: Astrid S om fansen, artistlivet og SKAM

Hva er ditt beste sceneantrekk?
– For meg er det viktig å ha på klær som ikke hemmer meg når jeg er på scenen. Antrekket må være komfortabelt og lett å bevege seg i, men også se fresht ut. Jeg liker å ha på meg noe som får folk til å reagere.

Hva slags forhold har du til mote og image?

– Jeg synes det er spennende å følge med på hva som rører seg i motebildet, men mitt hovedfokus vil alltid være å kle meg i det jeg selv liker og føler meg komfortabel med. Hva er ditt beste festivalminne?
– Det må være Slottsfjell i 2015. Det var min aller første festival – og det var fint vær, god stemning, fantastiske folk og mange bra konserter.

Hva gjør du før og etter en festivalopptreden?
– Før en konsert må jeg alltid løpe meg en tur for å finne fokus og få i gang kroppen. Det både øker energinivået og varmer opp stemmen. Hva jeg liker å gjøre etter en konsert, kommer helt an på hvordan jeg føler den gikk og hvilken setting jeg er i. Spiller jeg på festival, vil jeg gjerne rett ut og se andres konserter.

Hvor går sommerferien i år?
– Jeg vet ikke om jeg får tid til sommerferie i år, men jeg får jo reist mye i Norge og møtt mange spennende mennesker. Turen går også til Sverige, Danmark og England, hvor jeg også skal spille i sommer.

Hva er ditt mest romantiske sommerminne?

– Det må være da jeg var på sommerleir som 14-åring. Vi snek oss vekk fra de andre, han jeg likte og jeg, og satt sammen i sommervarmen og holdt hender. Superromantisk!

Hva er ditt beste festival-stylingtips?
– Velg komfortable klær som ikke hindrer deg i å gjøre noe som helst. Jeg har for eksempel alltid en shorts under skjørtet, slik at jeg kan slå hjul og danse akkurat som jeg vil.

Hvilke tre ting klarer du deg ikke uten om sommeren?
– Pepsi Max, solbriller og Iphone.