© Hinda Fahre

- Kolleksjonen handler om en avslappet diva

Derfor drømmer vi om Annie Berners univers!

Annie Berner kom inn i det norske moteuniverset som et frisk pust. Smykkedesignet hennes tok pusten fra de fleste, mye grunnet at de skiller seg ut i mengden. Den minimalistisk bølgen har lenge regjert i Skandinavia, også når det kommer til smykkedesign, men med Annies iøynefallende og detaljerike preg har kanskje trenden snudd?

Annie er utdannet ved London College of Fashion, og tok en bachelor i Fashion Jewellery. Det var da hun bestemte seg for å lage smykker. Etter studiene flyttet hun til New York, og jobbet som intern og designer samtidig som hun begynte å utvikle sin egen kolleksjon på verkstedet hun leide i Brooklyn. I 2016 flyttet hun hjem til Norge, og i dag finnes designet hennes i en rekke utvalgte butikker.

– Jeg var rundt 10 år da jeg begynte å selge perlesmykker på torget om sommeren. Pappa bygde en utrolig fin bod til meg i tre - ‘Perleporten’ het den. Det eneste som har endret seg er vel materialer, navnet og lokasjon, sier designeren.

Rett før jul lanserte den unge designerspiren en ny kolleksjon under navnet Gloria.

– Gloria, handler om en avslappet diva som inviterer til soirée i penthousen. De hører på sexy disco, spiller kort og sipper cocktails. For å reflektere Gloria sin lekne personlighet består kolleksjonen av elementer og materialer som kan kombinerer på ulike måter; sølv, gull, røykkvarts, kalsedon, aventurin, perler og pulverlakk.

Hvordan starter du når du skal lage en splitter ny kolleksjon?

– Det starter med at jeg vil fange en stemming og oversette følelse til form. Jeg er en evig nostalgiker - og kommer alltid tilbake til sommerminner fra barndommen.

© Hinda Fahre

– Håpet er at ulike smykker innenfor samme kolleksjon kan appellere til kvinner i ulike aldre og stiler, med samme glede for å pynte seg.

Hvor ser du Annie Berner i fremtiden?

– Jeg drømmer om å kunne ha et team en vakker dag - med kontor og showroom. Jeg er heldig å jobbe med mange flinke og snille mennesker allerede, men et fast team med morgenmøter og julebord hadde vært det ultimate. Jeg håper å ekspandere merket med tiden, og da trenger man kapasitet og dyktige folk.

Hvem drømmer du om å se i designet ditt?

– Det morsomste er å se noen på gaten med smykkene. At en jeg ikke kjenner har ønsket seg eller kjøpt noe jeg har laget er utrolig kult. Men, om Lauren Hutton hadde hatt på seg smykkene hadde ikke det gjort noe, sier Annie.

Smykkene kan blant annet kjøpes på F5 eller på annieberner.no