© Getty Images

Kroppspositivisme: Stilikonet Rihanna

Få har presset på bølgen av kroppspositivisme og inkludering som popikonet Rihanna. Hun fikk blant annet hovedstaden Paris til å sperre opp øynene da hun i 2022 ankom høygravid til et Dior-show iført en gjennomsiktig undertøyslook, som en av husets mest prominente gjester.

Med salg på over 250 millioner album over hele verden, er Rihanna den nest bestselgende kvinnelige artisten gjennom tidene (...Taylor Swift er den bestselgende!). I tillegg har hun mottatt mer enn 190 prestisjetunge priser og siden 2022, i en alder av 34 år, er hun den rikeste kvinnelige artisten med en estimert formue på 1,8 milliarder dollar!

Rihannas rikdom skyldes imidlertid ikke bare stemmen – men også forretningssansen hennes. For sammen med luksushuset LVMH (som også eier Dior) utviklet hun kosmetikkmerket sitt Fenty Beauty (Rihannas fulle navn er egentlig Robyn Rihanna Fenty), som med sitt inkluderende utvalg for 50 ulike hudtoner raskt ble en bestselger hos verdens største forhandler av skjønnhetsprodukter, Sephora (som også er en del av LVMH). Rihanna satte dermed i gang en kommersiell inkludering av usynlige dimensjoner for den globale skjønnhetsindustrien.

Sammen med LVMH eier Rihanna også Savage x Fenty, et undertøysmerke for både menn og kvinner som også feirer menneskekroppens mange forskjellige former.