Linnea Myhre: - Jeg har hatt komplekser for alle trekk og kroppsdeler opp gjennom
© Max Factor

Linnea Myhre: - Jeg har hatt komplekser for alle trekk og kroppsdeler opp gjennom

To norske kjendiser fronter ny kampanje!

Sammen med en rekke Skandinaviske personligheter, fronter både Linnea Myhre og Tomine Harket den nye kampanjen til Max Factor. Kampanjen #myfactor skal være med på å fremme en faktor man liker ved seg selv. Max Factor mener at alt for mange jenter bruker sminke for å skjule hvem man egentlig er. Sminke skal brukes til å fremheve det man elsker ved seg selv - hva er din faktor?

- Jeg synes det var vanskelig å påpeke en ytre faktor - man er jo så mye mer enn utseende**.** Jeg ønsket heller å trekke frem noe som definerer meg som et menneske, og gikk for indre styrke, sier en ærlig Linnea.

Hun bestiller et glass vann av servitøren, og ser ut gjennom vinduet og på den kommende våren.

  • Jeg har hatt komplekser for alle trekk og kroppsdeler opp gjennom, men ettersom jeg i løpet av de siste årene er blitt trygg på hvem jeg er innenifra, har jeg lært meg å se de tingene jeg har hatt komplekser for med nye øyne, og blitt glad i hvordan jeg ser ut.

Fikk du med deg: Derfor bør du bruke isbiter i ansiktet

Hvorfor tror du Max Factor ønsket å jobbe med akkurat deg?

  • Denne kampanjen er noe annerledes, slik som meg, som egentlig ikke er en sminkejente. Jeg bryr meg lite om sminke, og prøver å omfavne det naturlige. Man er jo bare den man er, hvorfor dekke over det?

Når føler du deg aller tryggest?

  • Jeg har blitt tryggere med alderen, og har lært en del om hvordan jeg tenker om meg selv til tider. Dagsformen har mye å si. Ser jeg meg selv i speilet på en dårlig dag, er speilbildet det samme. Ser jeg meg i speilet på en god dag derimot, kunne jeg ikke følt meg finere. I tillegg har jeg lært at man ikke kan trene seg til et bedre selvbilde - sikkert til en bedre kropp - men hva skal man med det om man ikke liker seg selv, avslutter hun.
© Max Factor

Tomine Harket er også med i den nye kampanjen til Max Factor. Hun møter oss i ført en lilla boblejakke, kule shades og plastikknegler. Håret hennes er i samme fargetone som jakken.

  • Selvfølgelig bryr jeg meg om utseende, sier hun.

Tomine har valgt øyne som sin sterkeste faktor, men prater ikke om øyenskygge og maskara av den grunn.

  • Jeg har valgt øyne på grunnlag av hvordan jeg ser folk for hvem de er. Jeg ser mennesket, uavhengig av utseende. Om jeg skulle bli forelsket, eller interessert i noen, ser jeg ikke på om det er gutt eller jente, om personen har blondt eller brunt hår. Jeg ser personen, og ikke kjønnet. Jeg blir fasinert av mennesket, humor og personlighet – også når det kommer til vennskap.

Hvordan synes du kroppsfokuset er i din bransje?

  • For meg som jobber i musikkbransjen er det unødvendig mye fokus på utseende. Det er en slags skjønnhetsbølge som jeg ikke ønsker å være en del av. Jeg er jo opptatt av utseende - alle er vel det, men jeg ønsker ikke at fokuset skal ligge der. Det handler om å finne det riktige fokuset.

Hva er riktig fokus for deg?

  • Nå er rompa i vinden, så det er det lett å sammenligne sin egen med andres. Hvis du i bunn og grunn er glad i deg selv, vil ikke disse tingene være viktige. Jeg har alltid en huskeregel jeg pleier å følge: om man har det litt kjipt en dag, skal man stå foran speilet og finne den ene tingen man er mest fornøyd med. Se litt på det, også går du ut døra med rak rygg. Ikke analyser for mye. Dette blir ofte en ond sirkel.

Fikk du med deg: Cara Delevingene med ny jobb

Har du alltid vært så god til å finne sterke sider ved deg selv?

  • Jeg har alltid vært selvsikker, og spesielt da jeg var barn. Da er man jo ofte uskyldig og naiv. Da vet man ikke at utseende betyr så mye som det liksom skal bety. Velger man venner og kjæreste i barnehagen ut i fra utseende? Nei, man finner den personen som er kul og unik. Det var først da jeg ble 16 at det riktige fokuset ble borte. Folk, og spesielt bloggere, startet å prate og skrive stygt om meg. Hva er det som skjer nå tenkte jeg. Man blir jo så slem mot seg selv!