Louis Vuitton avslører designsamarbeid

Louis Vuitton avslører nytt designsamarbeid

Amerikansk kunstner har satt sitt preg på veskene til det franske motehuset - slik du aldri har sett dem før!

Over de siste årene har Louis Vuitton bekreftet sitt engasjement i kunstverden med en rekke samarbeid med de mest innflytelsesrike kunstnerne i vår tid. Stephen Sprouse, Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson og Daniel Buren er en av de som har jobbet med det franske luksusmerket, og utviklet nye produkter og iscenesatt moteshow.

Vårmote: Dette er skoene som gjelder nå!

Dette har utvidet Louis Vuittons rolle som kurator, og skapt nye måter å oppleve kunst på. Dette forholdet kulminerte i 2014 da Fondation Louis Vuitton åpnet i Paris, et særegent kunstmuseum designet av Frank Gehry.

Nå samarbeider det franske motehuset med en av verdens mest populære samtidskunstner, Jeff Koons, og skaper en kolleksjon av vesker og tilbehør under navnet «The Masters Collection», som lander i butikk 28.april.

I kolleksjonen har Koons brukt bilder fra sin mangeårige 'Gazing Ball'-serie – en samling av store håndmalte reproduksjoner av gamle mesterverk – på en rekke vesker. Hans gjenskapning av mesterverk av Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard og Van Gogh har blitt overført til ikoniske Louis Vuitton-vesker som «Speedy», «Keepall» og «Neverfull». I denne prosessen har motehuset brukt de mest avanserte teknikkene for å gjengi kunstverkene på lerretet over på veskene.

Koons har i tillegg redesignet det berømte Louis Vuitton-monogrammet med sine initialer. Elementer fra det nye monogrammet er blitt laget av Louis Vuitton i metall og plassert på utsiden av vesken, som Koons sin egen signatur. Hver veske har også en tag av den oppblåsbare kaninen som har vært et varig motiv i Koons' 40 år lange karriere.

Se video under: