© Anna Stokland

Luksus vs. budsjett

Liker du å investerer i ekte vare, eller er du av typen som sparer 12.000 kroner på en lignende kopi?

Midi-hælen er tilbake i motebildet for fullt. Når du skal investere i sko, er det lurt på tenke på hvor mye du faktisk skal bruke de. Har du lyst på en par supertrendy sko til førstkommende fest, kan det kanskje være greit å kjøpe de til en billig penge. Er du på utkikk etter sko som skal vare sesong etter sesong derimot, anbefaler vi å investere i et par som koster mer enn et par hunder kroner.

Pumps til venstre fra Zara, 349 kroner // Pumps til høyre fra Vetements + Manolo Blahnik ca 11.600 kroner

Den stripete posevesken fra Balenciaga er blitt bombadert på både Instagram, på blogger og i magasiner i lang tid. Den kommer i flere fargevarianter og forskjellige størrelser, og er den perfekte hverdagsvesken om man har litt å drasse på. Nå kan du heldigvis få en rimeligere versjon hos Mango.

Veske med sorte striper fra Mango, 699 kroner // Veske fra Balenciaga, ca 12.000 kroner

Blå skjørt med maritime striper og volanger er en sikker vinner både vår og sommer. Forskjellen er prisen - og kvaliteten.

Skjørt med knytedetaljer fra Zara, 399 kroner // Skjørt fra J. W Anderson, 5.400 kroner

Sandaler med iøynefallende detaljer og originale materialer er i vinden. Det har både Zara og Miu Miu fått med seg. Hvilken prislapp går du for?

Sandaler fra Zara med lys fuskepels, 399 kroner // Sandaler fra Miu Miu i beige fargetone, ca 4.000 kroner

Går du for versjonen til venstre kan du spare opptil 12.000 kroner. Ser du forskjell? Den knallrøde vesken er en fin detalj for å sprite opp antrekket, og er perfekt både til hverdags og fest.

Veske fra Mango til venstre, 349 kroner // Veske fra J. W Anderson til høyre, ca12.500 kroner

Visste du at den opprinnelige loaferen kommer fra Norge, og at selv motehuset Gucci har kopiert? Alessandro Michele har uansett gjort den originale loaferen til it-skoen sesong etter sesong, og selv om sommeren er på vei - er fortsatt skoen å se gatelangs.

Nederste modell fra Notabene, 2.890 kroner // Øverste modell fra Gucci, ca 6.500 kroner

Hver sesong dukker det opp nye og klassiske trench coats i butikkene, alltid like fine og stilsikre. Valgmulighetene er mange, og det er ofte prisen som avgjør. Burberrys modell koster flere tusenlapper, men både Ganni og H&M har en sluttsum som er overkommelig.

Kåpe fra H&M til venstre, 999 kroner// Kåpe fra Ganni til høyre, 3.999 kroner