Mari Hektoen i spissen for Oslos største og mest luksuriøse satsing

Internasjonale designere og luksuriøse merkevarer strømmer til Oslo sentrum. Det kan vi takke Mari Hektoen for!

Mari Hektoen har bakgrunn som motedirektør for Søylen Eiendom, og har for lengst blitt utpekt som en av mote-Norges mektigste. Nå står hun i spissen for Oslos største og mest luksuriøse satsing – Promenaden Oslo.

© @marihektoen

Mari og hennes kollegaer har fokusert på å tiltrekke seg internasjonale merkevarer som ikke har hatt egen butikk eller eksistert i Norge tidligere til et konsentrert område i Oslo sentrum, og Byantikvaren har hjulpet Promenaden med å tilbakestille de flotte fasadene.

– Promenaden består av Steen & Strøm Departmentstore, Eger Karl Johan og gatene rundt: Øvre Slottsgate, Nedre Slottsgate og Prinsens gate. Vi så et enormt potensiale i at overraskende få, store merkevarer var tilstede i det norske markedet, sammenlignet med våre skandinaviske naboer, og andre byer med sammenlignbar størrelse og kjøpekraft, fortell Hektoen.

Selv om byggeprosjekt og ferdigstillingen av shoppingmekkaet ikke har gått knirkefritt, har det allikevel vært en svært kreativ prosess for Hektoen.

– Det å få de aller første, store butikkene på plass var krevende.

Mari måtte overbevise dem om at Promenaden var riktig sted å etablere seg før andre aktører var på plass – og det var alt annet enn enkelt. For å få til dette, måtte Hektoen selge inn en hel plan for området og gatene rundt.

I dag er de nyeste tilskuddene i Oslo sentrum blant andre Isabel Marant, Saint Laurent, Ganni og Vincci. Hektoen sier de har gått fra å reise ut og banke på dører til at de nå får mange internasjonale henvendelser – flere de foreløpig må si nei til.

Les resten av intervjuet med Mari Hektoen, og den krevende prosessen med de luksuriøse motehusene i månedens utgave av Costume. Der kan du også lese om Hege Aurelie Badendyck som har lansert sitt eget nettsted, og den norske designertrioen Holzweiler som satser for fullt mot et internasjonalt marked.