Marie Helene Murstad
© Privat

– Jeg er gjerne heller litt underdressed enn stivpyntet

Marie Helene Murstad (29), International Brand Manager for Holzweiler, sverger til lag-på-lag-styling og fete jakker når alt skjærer seg på klesfronten. Få hennes beste stylingtriks!

Hva er ditt beste stylingtips?

– Prøv deg frem med ulike kombinasjoner, og gå for lag-på-lag-styling. Det er superlekkert, elegant og chic. Og, det er ingen skam å snu. Hvis alt skjærer seg en dag, faller jeg alltid tilbake på en fet jakke som kan bære antrekket alene. Det er nok derfor jakker er det jeg oftest investerer i, og nesten aldri bytter ut.

Hva er det du liker ved dette tipset?

– Jeg liker lag-på-lag-styling fordi det gir spillerom for å være leken og for å mikse spennende materialer – og, ikke minst, er det superpraktisk her i kalde Norge.

Når benytter du deg av det?

– Det skjer ganske ofte, senest i går faktisk. Da hadde jeg på meg en svart bukse med en tynn, lang ullgenser til. Behagelig og superfint, synes jeg.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg tror og håper at stilen min er variabel, leken og gjennomført. Jeg har nok «funnet» meg selv litt mer de siste årene, og blir ikke like fort revet med av trender lenger, men er heller tro mot min egen smak og stil. Jeg liker å kle meg klassisk og feminint, men gjerne med en liten vri.

Marie Helene Murstad
© Privat

Hvilke plagg redder en kleskrise for deg?

– De gode, tidløse kvalitetsplaggene jeg har investert i – alltid. En kasjmirgenser, en god frakk og et par skinny-jeans. Og til slutt et par comfy-sneakers og en statement-veske som topper antrekket.

Hvem ser du opptil helt stilmessig?
– Jeg lar meg inspirere av sterke og hardtarbeidende kvinner, som min kollega Susanne Holzweiler, min omsorgsfulle venninne og agenturgründer Anne Børresen, designer og trebarnsmor Pia Tjelta, miljøentusiast og gjenbruksdronning Jenny Skavlan, og arbeidsjern og Gestuz-gründer Sanne Hested. De er mange og det finnes flere, men de er alle stilsikre og inspirerende på hver sin måte, i tillegg til å være forbilder.

Hvordan styler du deg helst til hverdags?

– Til hverdags blir det ofte et pysjamaslignende sett med et par sneakers til. Enkelt, komfortabelt og akkurat passe laidback. Jeg har, ifølge mannen min, altfor mange slike sett.

Og til fest?

– Til fest velger jeg ofte svart, da føler jeg meg som regel alltid finest. Det enkle er ofte det beste, og jeg er gjerne heller litt underdressed enn stivpyntet.

Marie Helene Murstad
© Privat

Hvilke trender kaster du deg over denne sesongen?

– Denne våren skal jeg investere i en lang, klassisk trenchcoat fra Totême, en gul omslagskjole med blomstermønster fra Holzweiler og et par kraftige sko fra Diemme.

Hvilken vårkolleksjon imponerte deg mest?

– Siden jeg jobber for Holzweiler, er jeg nok litt inhabil, men jeg er utrolig imponert over designteamet vårt og hva de får til. Snittene er superfine, og jeg gleder meg til å kombinere de gule blomstermønstrene med solkysset hud når sommeren kommer. Ellers så synes jeg det skjer utrolig mye bra på hjemmebane generelt, og både Cathrine Hammel, Tom Wood og Veronika B. Vallenes har supersterke