© Anna Stokland

Milan Fashion Week: Dette er våre favorittantrekk

Norsk debut, Snehvit-inspirasjon fra Gucci og fargeboom. Dette er høydepunktene under moteuken i Milano.

Moteby nummer tre er ingen ringere enn Milano, en av våre favoritter. Italienerne er både fargerike, nyskapende og fantasifulle når det kommer til design - noe de beviste på catwalken etter bare første visning. Gucci var en av visningene vi gledet oss aller mest til. Selv om vi nå skjønner hvilken retning sjefsdesigneren for Gucci, Alessandro Michele, går mot - er det alltid like inspirerende å se alle de kunstneriske kreasjonene hans. Norske Signe Veiteberg, bare 17 år gammel, debuterte på den internasjonale catwalken i går. Det var Prada som kapret den nye modellyndlingen, og kledde henne opp i en sort søt kjole, med krage og knestrømper.

Se mer av våre høydepunkter under:

Prada

© Anna Stokland

Den norske modellen Signe Veiteberg (17) har allerede fått god medfart i den norske bransjen. Som kampanjemodell for Holzweiler, og som forsidepike på vårt mars-nummer har hun allerede blitt spådd en glitrende fremtid. Det tok ikke lange stunden før hun ble booket til Pradas visning under moteuken i Milano, der hun debuterte i går. På sin private Instagram-profil skriver hun "Ohh. My. God.!!! I can't believe this just happened 🙏 Thank you @prada for having me, and thank you". Vi gratulerer Signe med den fantastiske visningen, og gleder oss til fortsettelsen!

Fendi

© Anna Stokland

Fendi gikk en futuristisk vei under moteuken. Geometriske pastellplagg, ruter og signaturvesker bli vist på catwalken i går, signert merkets sjefsdesigner Karl Lagerfeld. Det transparente stoffet var heller ikke til å komme unna under visningen. Våre favoritter falt på åpningslooken til Kaja Gerber, som for oss utstrålte power woman og en dame som er klar for fremtiden. Den gule looken fikk oss til å lengte etter sommeren. I tillegg står veskene med de tykke reimene allerede på ønskelisten.

Gucci

© Anna Stokland

Alessandro Micheles nyeste kolleksjon var ikke noe annet enn vi hadde sett for oss. Guccis sjef kjører fortsatt den maksimalistiske stilen, og sparer ikke på noen verdens ting - noe som er grunnen til at vi alltid ser frem til denne visningen!

Denne sesongen falt vi for de retroinspirerte veskene, med den gamle Gucci-logoen. Mageveskene er for fullt tilbake, noe som til og med kan kombinere med selskapskjolen (i følge sjefsdesigneren). Det er heller ikke til å legge skjul på at vi har falt pladask for den pastellgule silkedrakten man både kan bruke til fest og til hverdags. Kolleksjonen bar preg av tegneseriefigurer som Snehvit og Snurre Sprett, varm strikk, pastelltoner og skreddersydde jakker.

© Anna Stokland

Max Mara viste en kolleksjon bestående av klassiske basefavoritter. Vi elsker miksen av materialer, som funket som hånd i hanske med de nøytrale fargepalettene. Modellene på catwalken så både elegante og vakre ut, selv om man ikke kan sammenligne antrekkene med Guccis kunstneriske verker. Pologensere, dressjakker i nydelig skreddersøm og klassiske dressbukser signert Max Mara står på vårlisten til Costume!