© costume.no

Mønstermiks - slik gjør du det best

Det krever mer planlegging enn ensfargede antrekk, men resultatet blir vel så interessant. Se hvordan mesterne mikser mønstre.

© costume.no

EN HÅNDFULL FARGER - ULIKE MØNSTRE

  • Velg deg ut et lite knippe farger og hold deg til disse nyansene på hele antrekket. Inkludert tilbehøret. Ved å ha ett konstant, gjennomgående element kan du mikse og matche ulike mønstre på kryss og tvers uten at resultatet blir rotete.

Les også:Slik får du den perfekte stilen.

© costume.no

ULIK STØRRELSE OG FORM PÅ MØNSTERET

  • Miksen blir mest interessant og iøynefallende med kontrasterende mønstre. Sett geometriske ruter og striper mot naive blomstermønstre og kunstneriske malestrøk.
  • Minimalistiske striper side om side kan skape et vel så interessant resultat. Gå for ulike vinkler og bredder, gjerne i samme farge for et rendyrket resultat.
© costume.no

Skjorte fra Stella McCartney hos Mytheresa.com, 3.666 kr. Bukse fra Zara, 399 kr. Sko fra Zara, 799 kr. Jakke fra Acne, 8.500 kr.

© costume.no

LIK FARGE - NESTEN LIKT MØNSTER

  • En mer nedtonet variant av mønstermiksen er å kombinere mønstre med like proposjoner i samme farge. På denne måten oppnår du en rolig og delikat resultat.

Les også:Slik kler du deg i midiskjørt.

© costume.no

Trench fra Apc, 2.717 kr. T-skjorte fra T Alexander Wang, 794 kr. Skjørt fra Dries Van Noten hos Mytheresa.com, 3.666 kr. Sko fra Mango, 799 kr.

© costume.no

STORT VS. SMÅTT

  • Skap en interessant balanse i miksen med ulike dimensjoner på mønstrene. Et stort, grafisk mønster utfyller ett mer delikat.
  • Ønsker du et nedtonet resultat plukker du opp igjen en av fargene i mønsteret og bruker det på resten av antrekket. For et mer utagerende preg på det hele tilfører du et ytterlig mønstermoment, slik at det repeteres i tre ulike størrelser. La tilbehøret være minimalistisk.
© costume.no

MØNSTER I FORM AV TEKSTUR

  • Mønster kan være så mangt. Også i form av grov tekstur. Bruk ulike vevstrukturer og preget skinn for å skape dybde i antrekket på samme måte som du ville brukt fargerike mønstre . Resultatet kan bli absolutt like interessant, men med en mer konservativ vinkling.
© costume.no

MØNSTER PÅ TILBEHØRET

  • Ingen regel tilsier at de mønstrete elementene som skal kombineres kun skal være klær. Bruk tilbehøret for alt det er verdt og bruk det for å bryte opp antrekket. Gå for sebrastriper og leopardmønster, blomster og grafiske linjer.
  • Husk at tilbehør er en mer langsiktig og brukbar investering enn de fleste plagg. Spesielt når det kommer til mønstrete varianter. Sko og vesker er også lett å bruke kombinert med ensfargede antrekk som blikkfang, så de har en dobbel funksjon.

Les også: Slik kler du deg i skinnjakke.

Foto: Gorunway.com og Getty Images