Møt Stylein-designer Elin Alemdar

Hun har klart å etablere en av Skandinavias sterkeste merkevarer. Nå drømmer hun om å erobre verden!

Hun er kjent for sine garderobeklassikere inspirert av New Yorks gater, der merket startet for 22 år siden. Elin Alemdar jobbet som stylist i storbyen, der hun også studerte design. Hun droppet raskt ut av studiene for å lage sin egen kolleksjon, som iløpet av kort tid fant veien til motevisninger. Siden har merket hatt en sterk vekst og omsetter for nesten 50 millioner kroner hvert år. Visjonen til Elin har alltid vært tydelig, å bli nordens sterkeste og smarteste merkevare, med et design som aldri går ut på moten. Hun vil inspirere til en tidløs garderobe, som både er bærekraftig og lønnsom på sikt, og med gode kvaliteter og passform.

DNA-et til Stylein kommer tydelig frem i kolleksjonene som baserer seg på musen deres, en kvinne som vet akkurat hva hun vil ha. Hun bor i Upper East i New York, har et ganske travelt liv, liker ikke å shoppe, men stiller høye krav. Hun ønsker en komplett garderobe, som ikke tar for mye plass. Hun ønsker å pakke med færrest mulig plagg når hun skal på ferie, så alt skal kunne kombineres; den perfekte jakken skal både fungere til flyturen og til å ha over den lille sorte på kvelden.

STYLEIN OCCASION DROP

– Musen vår kan like gjerne gå ut på byen i et par voluminøse dressbukser, en oversized T-skjorte og stiletthæler, og neste kveld velge en helt gjennomsiktig kjole. Hun kler alt, forteller Elin som har flyttet tilbake til Stockholm, og nå bor sammen med mannen og sine to barn, Alina på 9 år og Adrian på 6.

Fortell om øyeblikket der du fikk følelsen av gjennombrudd?
– Oii, for et vanskelig spørsmål. De to minnene som først dukker opp i hodet er; da jeg dagen etter min første visning i New York ble spurt om jeg ville møte innkjøperen på Barneys. Han hadde lagt igjen visittkortet sitt i restauranten vi hadde show. Da visste jeg ikke engang at det var innkjøpere tilstede. Det andre øyeblikket som sitter sterkt i minnet er da vår kronprinsesse Viktoria i Sverige hadde på seg en kjole jeg designet for henne i knallrød silke, med en skuldersnitt. Det øyeblikket var så spesielt, hun strålte og var vakrere enn jeg noen gang har sett kronprinsessen.

Hva er den største utfordringen for en designer?
– Den delen av å være designer faller meg naturlig og er så nær lidenskapen min som kunstner, men å drive et selskap nå, i en svært sterkt eksponert bransje hvor balansegangen mellom å tørre å investere alt man kan og samtidig få samlet likviditeten er nokså utfordrende. Vi har vokst så mye de siste to årene, men som administrerende direktør har jeg et ansvar som noen ganger kan være litt overveldende, men så er det en del av gamet.

STYLEIN OCCASION DROP

Kan du huske det første plagget du lagde?
– Jeg tror det var en kjole i mesh og blonder. Ikke en eneste søm var rett, men alle delene var drapert på en dukke hjemme i leiligheten min hvor jeg på den tiden alltid røykte en sigarett og hørte på minimal housemusikk mens jeg jobbet.

Så hva er dine go to-plagg som alltid redder deg ut av en kleskrise?
– En klassisk hvit skjorte, gjerne i et organisk bomullstoff. Stylein sin hvite skjorte, Jeanne er helt perfekt – jeg bruker den flere ganger i uken, hele året! Det andre plagget jeg alltid kan støtte meg på, er jeansen vår Kim med et boyfriend-snitt som passer sammen med ulljakken vår. Det perfekte vårantrekket med et stort ullsjal.

Hva er det beste med jobben din som designer?
– Studioet er lykkestedet mitt. Jeg har to ansatte som daglig jobber med å sy opp våre første prøver, lage nye mønstre og utvikle prototyper basert på skisser og moodboard som jeg lager. Det er et privilegium å kunne skape mote, og å se mitt eget design komme til live! Den dag i dag føler jeg på lykkerus når jeg ser andre kvinner ha på seg Stylein. Den spenningen vil aldri forsvinne uansett hvor store vi blir.

STYLEIN OCCASION DROP

Hvordan tror du kollegene dine vil beskrive deg?
– Å, for et interessant spørsmål, veldig vanskelig å svare på. Jeg tror ord som vil komme opp kanskje er – rask, inspirerende, konkurransedyktige, utålmodige, varm og ganske snill.

Hva gjør du når du ikke jobber?
– En vanlig helg er full av aktiviteter med barna mine og ofte en middag med venner hjemme hos oss. Blir det en skikkelig god helg, har jeg tid til en lang vinlunsj med mine beste venninner i byen. Det er lykke! Jeg gleder meg også til å flytte inn i hytta vår, et sommerhus vi bygde midt i skogen ved sjøen, hvor jeg ser meg selv nyte rolige stunder i fremtiden.

Hvem drømmer du om å kle opp?
– Jeg har alltid elsket Alicia Keys, og hun er min ultimate muse. Kanskje den drømmen går i oppfyllelse en dag!