Daniel Lee viser sin første kolleksjon for Burberry

Daniel Lee er endelig tilbake i hjemlandet etter stor suksess hos Céline og Bottega Veneta. Se hans første kolleksjon for Burberry her.

Daniel Lee har som kjent vært instrumental i Bottega Veneta sin transformasjon siden han tok over som kreativ direktør for motehuset i 2018. Siden den gang har merket opplevd en eventyrlig suksess og vært trendsettende verden over. Nå håper luksusmerket Burberry at Lee kan skape samme hype rundt det det britiske motehuset, og i går viste designeren frem sin første kolleksjon for merket.

Daniel Lee mottar applaus fra publikum under London Fashion Week 2023.

Det er liten tvil om at Lee er glad for å være tilbake i hjemlandets hovedstad, og backstage sa han det følgende om hvordan det oppleves å returnere til London etter hans mangeårige opphold i Paris og Milano:

"Så mye kreativitet kommer fra London, se bare på Vivienne (Westwood, red. anm.); det er så mange eksempler på fantastiske personer som er fra denne byen. Jeg er så glad for å være tilbake og er veldig inspirert; når du går nedover gaten ser du så mange ulike mennesker fra forskjellige samfunnslag som bor side ved side. Det er noe jeg har savnet de seneste årene, og det er det jeg ønsker å feire [med denne kolleksjonen]."

Kolleksjonen byr blant annet på ulike versjoner av motehusets signaturmønster; de lett gjenkjennelige rutene, og på fargefronten ser vi utstrakt bruk av gul, blå, lilla og rød i antrekk som ikke uventet føles mer moderne og lekende enn vi har sett fra merket tidligere. Det var også et stort fokus på vesker og sko, og her er vi spent på å se hva som vi skje fremover, da Lee virkelig satt Bottega Veneta på kartet innenfor tilbehør i sin tid som kreativ direktør der.

Vi gleder oss til å se hva fremtiden bringer for Burberry og Lee. Se hele kolleksjonen her.