Darja Barannik for Bik Bok: – Målet var å skape antrekk som får deg til å stråle

Nå har den norske stilstjernen Darja Barannik designet sin egen kapsulkolleksjon for Bik Bok. Vi tok en prat med henne om samarbeidet og hvordan kjæresten også har fått en rolle i lanseringen.

Kapsulkolleksjonen til Darja Barannik for Bik Bok er i salg fra torsdag 3. November.

Visjon om å skape den perfekte, tidløse garderoben

Fortell hvordan dette samarbeidet startet?
-Det startet med en idé over en kaffe på Frogner med Julie (Varner, kreativ leder for Bik Bok.Red anm.). Vi tente begge på tanken umiddelbart og kort tid etterpå var vi i gang med prosjektet.

Hva var din visjon for prosjektet?
-Å skape den perfekte, tidløse garderoben til en god pris, som man vil bruke år etter år.

Hvor hentet du inspirasjon?
-Inspirasjonen er helt enkelt hentet fra drømmegarderoben min. Jeg har latt meg inspirere av favorittplagg fra klesskapet mitt, med et ønske om å skape tidløse plagg som man enkelt kan kle seg i til enhver anledning. Resultatet er overdimensjonerte dog klassiske silhuetter i nøye utvalgte materialer og farger.

Kampanjebildene ble fotografert i favorittbyen Paris, med kjæresten til Darja som gjestemodell. – Han har ikke Instagram så denne verden er helt ny for han. Jeg synes han gjorde en meget god debut, sier Darja selv.

Alltid et kult og komfortabelt antrekk

Hvor involvert var du i designprosessen?
-Jeg har vært involvert i hele prosessen, noe som har vært ekstremt viktig både for Bik Bok og meg. De har virkelig vært lydhøre og jeg er så glad for at kolleksjonen virkelig gjenspeiler min stil. Joanna i Bik Bok har vært en stjerne og hjulpet meg så mye i designprosessen. Det har vært mange bilturer ut til Billingstad hvor den kreative prosessen har funnet sted — både design, fitting av diverse samples, kreative- og strategimøter.

Hva er du mest fornøyd med?
-At Bik Bok har stolt på meg og min stil og at jeg med stolthet i dag kan vise frem den lille kolleksjonen min.

Hva var mest utfordrende?
-Å bestemme farger, materialer, mønster/struktur etc utifra små samples.

Hvilket plagg liker du best? Hvorfor?
-Alle plaggene er mine favoritter! Uansett hvordan du velger å style de, har du et kult og ikke minst komfortabelt antrekk, som gjenspeiler min stil og personlighet. Målet med kolleksjonen har vært å skape antrekk som får deg til å stråle uansett anledning. Og jeg elsker at plaggene kan mikses om hverandre.

Inspirasjon fra parisere

Hva ligger prisene på? Hva slags kvaliteter er brukt?
– Fra 179 til 1499 kroner. Vi har brukt lammeull, resirkulert polyester, bomull og belagt gull.

Har det gitt mersmak å designe klær selv?
-Skikkelig!!! Jeg har lært så mye på veien og synes det har vært så stas å se skisser blir til virkelighet. Dette vil jeg gjøre igjen!

Fortell om shooten i Paris med kjæresten din - hvordan klarte du å lure han med på dette?
-Haha! Jeg ønsket at kampanjebildene skulle føles personlig og gjenspeile livet mitt og da er han en veldig naturlig del av det. Dessuten har han vært flue på veggen i denne prosessen i over ett år, så det var veldig fint å ha han med så tett på målstreken. Jeg synes resultatet ble veldig fint og naturlig. Vi er begge enige om at det var gøy at han fikk et lite innblikk i jobben min og alt det kreative rundt. Han har ikke Instagram, så denne verden er helt ny for han. Jeg synes han gjorde en meget god debut.

Hvorfor Paris?
-At vi tok bilder i Paris var ingen tilfeldighet: Paris er en av mine absolutt favorittbyer hvor jeg alltid finner inspirasjon. Under moteukene, i arkitektur, kunst og ikke minst av erkeparisere!

Kolleksjonen Bik Bok by Darja Barannik slippes torsdag 3. november klokken 18.00 på Bikbok.com

Plaggene fra Darja Barannik x Bik Bok er priset fra 179 til 1499 kroner.