© Jørgen Gomnæs

En åpenhjertig Tone Damli

Det er syv år siden en ung, søt og uskyldig jente smilte og sang seg inn i nordmenns hjerter. Men det var da. Vi havnet på byen med Tone Damli (24) på den franske rivieraen.

Prrrrrrffft! - Oj! Høyrte dikka det!? Det var ikkje eg som prompa, assa. Det har vært et langt døgn for Tone Damli (24).

Det er ganske nøyaktig seksten timer siden hun satte seg på flyet til London, uvitende om at kjæresten Aksel Hennie satt på nøyaktig samme fly (da de oppdaget hverandre byttet han bort plassen sin på førsteklasse for å sitte ved siden av henne), sjekket inn på hotellet, sovnet, stod opp for å rekke den nye flyvningen klokken 07.10, sjekket inn, satte seg på flyet og inntok det hun kaller «flymodusen» - hvor hun legger hodet litt på skakke til venstre og sovner mer eller mindre umiddelbart - før hun våknet i Cannes, kastet seg i en taxi, satt tre timer i sminkestolen, og siden har blitt fotografert rundt omkring i byen i seks iskalde, forblåste timer, iført minimalt med klær, uten å ha blitt tilbudt så mye som en croissant.

På de seks timene har hun rukket å skyte fotoserien du kan se på de neste sidene, pluss at hun har vært hovedperson i en episode på stranden som innbefatter én snubleulykke, én avrevet kjole og en ufrivillig rumpeglipp. Men mer om det senere. Nå kommer hun gående inn i restauranten på ærverdige Intercontinental Carlton Cannes, blant lysekroner og marmorfliser, blant uniformerte pikkoloer, pelsbekledde, franske fruer og distingverte, bebartede herrer med dobbeltspente blazere. Hun kommer bort til bordet, kun iført en badekåpe av fleece og hvite frottéslippers, og setter seg ned i sofaen - og det er idet hun setter seg ned, i møtet mellom huden til Tone og skinnet på sofaen, at det produseres en lyd som kan minne om en promp. Noe det altså ikke er.

  • Det var bare luft i madrassen. Ikke tenk på det. De spatøflene har jeg på meg for ikke å lage skomerker til bildene. Det har jeg lært på Top Model. Vil du ha en øl? Jeg elsker å ta meg en kald øl etter å ha jobbet. Aksel drikker ikke øl. Han drikker ingen sånne typiske mannedrinker. Ikke øl og ikke brunt brennevin. Vet du hva han drikker? Han drikker cider. Haha. Det er så fint at han har selvtillitt nok til å drikke cider. Uansett. Jeg burde drikke vann. Jeg har drukket altfor lite vann i dag. Den personlige treneren min hadde ikke likt dette. Tisset ditt må alltid være blankt, sier han. I dag er det ikke det. Men fader heller. Nå skal jeg ha meg et glass hvitvin. Faktisk, du burde intervjue meg til frokosten i morgen istedenfor. Jeg er alltid morsommere når jeg er fyllesyk.

Er du ikke morsom ellers?

  • Nei. Men jeg har jævlig bra humor.
© costume.no

Les hele intervjuet i Costume nr. 05 som er i salg 23. april!

Foto: Jørgen Gomnæs