© Esra Røise

Er du Rosemounts nye designstjerne?

Costume Awards og Rosemount skal sammen kåre årets nykommer blant unge, norske motedesignere. Vinneren vil få en kickstart på sin designerkarriere med et arbeidsopphold hos selveste Kristian Aadnevik.

I samarbeid med vinprodusenten Rosemount, skal Costume for fjerde året på rad kåre landets mest lovende, unge motedesigner. Vinneren vil få et arbeidsopphold i London hos selveste Kristian Aadnevik. Den norske designeren lanserte sitt eget, London-baserte merke i 2004, blir hyllet som et av Storbritannias mest spennende talenter, og kler jevnlig opp superstjerner som Cheryl Cole.

Fjorårets vinner, Heidi Bendiksen Folkestad, fikk en eksklusiv praksisplass hos Filippa Ks designstudio i Stockholm, og en unik mulighet til å danne grunnlag for en spennende designkarriere.

  • Dette er et år jeg aldri vil glemme. Jeg anbefaler alle som har en designerspire i seg å melde seg på konkurransen, sier Bendiksen Folkestad.

Unikt springbrett
Designkonkurransen er en fantastisk mulighet for unge designere til å knytte kontakter og få verdifull erfaring fra motebransjen. I tillegg vil tre finalister få sjansen til å vise sine bidrag for et samlet mote-Norge når Costume Awards avholdes i januar.

  • Konkurransen har etablert seg som et springbrett til videre designerkarriere. Tidligere vinnere har kommet inn på verdensledende designskoler og fått en fot innenfor en bransje der det er svært vanskelig å etablere seg. Det blir spennende å se hva årets talenter har å vise frem. Premien i år er en helt unik døråpner. Kristian er en av Norges aller gjeveste moteeksporter, og et arbeidsopphold i hans studio bør henge høyt blant unge designerspirer, sier juryleder Vanessa Rudjord.

Come Back to Earth
Årets konkurranse heter Come Back to Earth. Oppgaven går ut på å designe en kjole eller et annet komplett antrekk inspirert av godt håndverk og naturens sterke, livlige farger.

  • Vi håper å se plagg av gode kvaliteter og med et organisk, men eksklusivt preg. Vi ønsker også at deltakerne skal inkorporere typografi i sin design. Inspirasjonen kommer fra de nye Rosemount-flaskene, hvor det er brukt flere fonter i rett vinkel, sier Katrin Juvet, representant for Rosemount i Norge.
    Årets jury består av sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord, sjef for Minmote.no, Sonia Huanca Vold, modell og dj, Charlotte Thorstvedt, og Katrin Juvet fra Rosemount.

Bor det en designerspire i deg?
Gjennom det nordiske initiativet Rosemount Creativity, har vinprodusenten Rosemount i flere år samlet og støttet både unge og etablerte kunstnere. Bor det en designerspire i deg, kan du sende skisser til rosemountaward@gmail.com innen 15. november 2012.

Finalistene vil bli kontaktet innen 1. desember, deretter må kreasjonene ferdigstilles før Costume Awards går av stabelen i januar 2012.

Spørsmål knyttet til konkurransen rettes til rosemountawards@gmail.com.