H&Ms resirkulerte plagg

De aller første plaggene laget av resirkulerte klær fra klesinnsamlingen til H&M er i butikk.

For et år siden lanserte H&M klesinnsamling hvor kunder kunne levere inn brukte klær og tekstiler til gjenbruk, gjenvinning eller resirkulering. Målet var å bevare tekstilfibre i kretsløpet og redusere den miljømessige skaden som gjøres ved å kaste klær i søpla.

  • Globalt har H&M samlet inn cirka 3700 tonn klær så langt. Målet vårt er å benytte mer og mer resirkulerte materialer fra klesinnsamlingen. De 5 plaggene som nå kommer i butikk er starten på noe vi håper å skalere opp, sier han. Denimkolleksjonen, som selges i utvalgte butikker og på hm.com, inneholder 20 % resirkulert bomull, som i dag er maks i forhold til mengden som kan bli brukt når man lager nye materialer, uten å gå på kompromiss med kvaliteten.
  • Trenden beveger seg mer og mer mot å jobbe med resirkulerte materialer, og som designer vil du selvsagt gjerne jobbe med de siste trendene og utviklingene.

100 tonn klær i Norge i 2014

I 2014 har H&M Norge satt seg et ambisiøst mål om å samle inn 100 tonn med klær til klesinnsamlingen (mot 43 tonn i 2013). Utviklingen kan følges på hm.charitystar.com. Kundene kan levere inn klær og tekstiler, uansett merke og stand, i samtlige av H&Ms 102 butikker i Norge. Som en liten «takk for hjelpen» mottar kundene en rabattkupong på 10 % ved neste kjøp.

H&Ms langsiktige mål er å finne løsninger for gjenbruk og resirkulering av alle tekstilfibre, da det i dag er begrenset hva som kan resirkuleres og gjenbrukes av tekstilfibre (i dag kun mulig for bomull og ull, og i begrenset utstrekning for polyester og nylon).