© Solveig Selj

Heidi ble Årets Nykommer under Costume Awards

Heidi Bendiksen Folkestad (23) fikk torsdag kveld Rosemount-prisen Årets Nykommer under Costume Awards 2012.

  • Jeg hadde ikke forventet dette, dette er helt ubeskrivelig. Jeg er veldig, veldig glad! Nå skal vi ut på byen å feire, sier Bendiksen Folkestad.

23-åringen studerer ved moteskolen Esmod i Oslo og sto i finalen med medstudentene Silje Jensen (28) fra Oslo og James Lazaar Braathen (36) fra Kolbotn. I Posthallen i Oslo viste alle tre fram sine egendesignede aftenkjoler inspirert av vinprodusenten Rosemounts strenge geometriske linjer og harmoniske smak foran en samlet norsk motebransje og kjendiser som Maya Vik, Bertine Zetlitz, Lise Karlsnes, og de kjente britiske fashionistaene og programlederne Trinny og Susannah.

Vinnerkjolen er inspirert av de grafiske og rene linjene fra vinflaskens fasong og hvordan selve vinen oppfører seg når den blir skjenket ut av flasken. De to øverste partiene på kjolen, representerer selve flasken, og er i semsket skinn. Det nærmest flytende skjørtet, er i sandvasket silke.

Før utdelingen var det ikke premien som stod i hodet til Heidi, men mulighetene ved å være finalist.

  • Bare det at fagjuryen liker det de ser er det som varmer, jeg gleder meg til å vise fram kjolen og se alle reaksjonene, det er jo dette jeg ønsker å jobbe med, sier Bendiksen Folkestad.

Imponerende nivå

Selv om alle finalistene imponerte både dommere og resten av motebransjen, var det Heidi Bendiksen Folkestad som trakk det lengste strået, og som nå kan glede seg til et arbeidsopphold i designavdelingen til Filippa K i Stockholm.

Juryleder og sjefredaktør i Costume Vanessa Rudjord og Katrin Juvet som representerer Rosemount i Norge delte ut prisen på vegne av juryen som ellers besto av, DJ og modell Charlotte Thorstvedt og designer for Woman i Filippa K, Åsa Stenerhag.

  • Juryen hadde en spesielt vanskelig jobb i år. Kombinasjonen av rekordmange bidrag og høyt nivå gjorde avgjørelsen vanskelig, sier sjefsdesigner i Filippa K Åsa Stenerhag som i løpet av kort tid vil få besøk av det norske designtalentet i Stockholm.

Unik mulighet

  • Designspirene skal få hjelp til å vokse seg store. Med denne prisen og nettsamfunnet Rosemount Creativity ønsker vi å inspirere til kreativitet på tvers av ulike miljøer. Vi håper også at prisen skal gi et nytt talent mulighet til å markere seg i motemiljøet, sier Katrin Juvet som representerer Rosemount i Norge.

  • Dette åpner selvfølgelig mange nye muligheter og dører for hva jeg kan gjøre fremover, bare vent og se, stråler Bendiksen Folkestad.

Jenny Skavland ble kåret til best kledde kvinne, Chirag Patel fra Karpe Diem til best kledde mann under prisutdelingen som var den femte i rekken. Odd Magnus Williamson var konferansier.

Folkets Favoritt

Heder og ære gikk også til James Lazaar Braathen som vant Rosemount-prisen Folkets Favoritt. Denne prisen ble kåret ved at publikum gjennom flere uker har kunnet stemme på alle de innsendte designbidragene på Rosemount Creativity’s hjemmesider.

  • Det har vært noen spente, lange og harde dager før i dag, jeg har faktisk ikke sovet i natt. Derfor er det kjempe hyggelig at folket liker det jeg har gjort - det er det som er hyggelig å vite at folk liker det jeg gjør, sier Lazaar Braathen.

Lazaar Braathen laget ikke kun kjolen han konkurrerte med, men har også designet sitt eget antrekk og kjoler til fire bloggere.

  • Nå har jeg ikke sovet på over et døgn, så i kveld tror jeg at jeg skal feire prisen ved få meg en god natts søvn, smiler Lazaar Braathen.